Fitness

Mermaiding: Η νέα καύση θερμίδων θέλει πόδια γοργόνας

Το μονοπέδιλο στην Ελλάδα το φορούν οι δύτες και οι ψαροντουφεκάδες, όμως αν το φορέσεις για άσκηση θα κάψεις απίστευτες θερμίδες ενώ θα κάνεις κορμί γοργόνας. Θα κάψεις μέχρι και 800 θερμίδες και θα κολυμπήσεις γρηγορότερα με το μονοπέδιλο που μιμείται την ουρά του ψαριού. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, οι Φιλιππίνες, η Γερμανία είναι μερικές από τις χώρες τις οποίες έχει ήδη κατακτήσει το mermaiding (προς το παρόν αυτή η προπόνηση δεν διδάσκεται στην Ελλάδα).

Πως σε οφελεί

1 Σε γυμνάζει διασκεδαστικά

Το μονοπέδιλο μεταφέρει καλύτερα τη δύναμη της «ποδιάς» στο νερό, διαθέτει φυσική κίνηση που μοιάζει με ένα πραγματικό πτερύγιο κατά την κολύμβηση ενώ ο κυματισμός του κορμού τονώνει και σμιλεύει όλους τους μυς του σώματος και ιδιαίτερα γυμνάζει τους κοιλιακούς, τους γλουτούς, τους ραχιαίους και τους μηρούς.

1 Σε αδυνατίζει χωρίς να το καταλάβεις

Σε βοηθά να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να παραμείνεις αδύνατος αφού σε μία προπόνηση μπορείς να κάψεις έως και 800 θερμίδες! Χωρίς να κάνεις καμία άλλη άσκηση ή να αλλάξεις τη διατροφή σου θα έχεις μία σημαντική απώλεια βάρους της και μία σούπερ επίπεδη, γραμμωμένη κοιλιά χωρίς να το καταλάβεις. Οι επαγγελματίες αθλητές όπως για παράδειγμα ο Μάικλ Φελπς χρησιμοποιούν συχνά μονοπέδιλα για να εκτελέσουν την περίφημη άσκηση Kick Dolphin.

3 Δεν σε κάνει να βαριέσαι

Αποτελεί ιδανική καρδιαγγειακή άσκηση και δεν είναι βαρετή. Ενώ η κολύμβηση και το aqua aerobic είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς ασκήσεις, πολλοί άνθρωποι δεν παραμένουν πιστοί σε αυτό το πρόγραμμα. Με το mermaiding θα κάνεις μία συναρπαστική άσκηση και θα το διασκεδάσεις.

Προσοχή!
Εάν χρησιμοποιήσεις το mermaiding workout για καταδύσεις χρειάζεται αρχικά να αποκτήσεις φυσική κατάσταση χρησιμοποιώντας τον διάδρομο ή το ελλειπτικό ή κάνοντας ποδηλασία εσωτερικού χώρου. Θα πρέπει να κάνεις καρδιαγγειακή άσκηση περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Δες εδώ μία προπόνηση με μονοπέδιλο.

 Photo: flickr Bo Pardau