Fitness

Love yourself if you dare!

Κάποιες στιγμές στην ζωή πρέπει να γυρίσεις και να κοιτάξεις, αν οι επιλογές που έχεις κάνει σε θέματα fitness, διατροφής και υγείας σε καλύπτουν. Ο δεκάλογος για να παραμείνεις fit θα σε επαναφέρει στο ίσιο δρόμο!

Ο Δεκάλογος για να παραμείνεις fit και υγιής!

 

Κάθε μέρα κάνε κάτι

Ακόμα και αν δεν κάνεις την αγαπημένη fitness συνήθειά σου, κινητοποιήσου! Κάθε μέρα οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις κάτι έστω για 20 λεπτά. Ανέβα με τις σκάλες, πήγαινε στο σούπερμάρκετ με τα πόδια, περπάτησε για αυτό το 20λεπτο. Έτσι, συντηρείς τους μύες σου και αποφεύγεις τις θρομβώσεις που αποτελούν τον Νο1 φόβο της καθιστική ζωής που κάνουμε.

 

Κράτα μια σταθερή βάση

Κάνε κάτι για 3-4 φορές την εβδομάδα. Αυτή η σταθερή βάση θα σε βοηθήσει με μικρές fitness συνήθειες ή με λίγο περπάτημα να καταφέρεις να έχεις κάθε μέρα της εβδομάδας μια fitness ασχολία να κάνεις και να παραμείνεις δυνατός και υγιής. Σαφέστατα αν κάνεις κάποιο απαιτητικό σπορ χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά υπάρχει και η ενεργητική αποθεραπεία όπως μια χαλαρή βόλτα στην παραλία!

 

Θέσε στόχους

Η στοχοθεσία, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, σε κινητοποιεί να κάνεις το κάτι παραπάνω. Όσο η προσπάθεια να φτάσεις ένα στόχο εντείνεται, τόσο διατηρείται αμείωτος ο ενθουσιασμός και η κινητοποίηση. Συνεκδοχικά, αυτός ο ενθουσιασμός θα σε βοηθήσει να μεταπηδήσεις στον επόμενό σου στόχο.

 

Έχε μέτρο

Ωραίο το fitness αλλά δεν θέλει χουλιγκανισμούς. Θέλει σεβασμό στο σώμα σου, μέτρο και σωστή αποθεραπεία ανάμεσα στις προπονήσεις σου. Δεν χρειάζεται να εξαντλείς τον εαυτό σου ή να τον φέρεις στα όριά του όσο εθιστική και αν μπορεί να γίνει η άσκηση.

 

Φτιάξε τη διατροφή σου ως προς τα γεύματα

Αυτά τα 5 γεύματα ημερησίως δεν είναι τυχαία. Λαμβάνοντας θερμίδες ανά περίπου 3 ώρες (εκτός από τον ύπνο που βρισκόμαστε σε «εξοικονόμηση ενέργειας»), διατηρούμε το σώμα μας τόσο ενεργειακά όσο και μυικά! Φτιάξε ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής, κάνε και κανένα (διατροφικό) χουλιγκανισμό που και που και δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο!

 

Προγραμμάτισε τα γεύματα

Προγραμματίζοντας σε μια ωρίτσα, όλα τα γεύματα της εβδομάδας πετυχαίνεις πάρα πολλά:

 

  • Κάνεις μια φορά όλα τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, γλιτώνοντας χρόνο, χρήμα και δεν παίρνεις περιττά πράγματα.
  • Μπορείς να εντάξεις κάποιες πιο χαλαρές μέρες ή να προσθέσεις 4 διαφορετικά ποτά (σε δύο μέρες), ελέγχοντας την θερμιδική πρόσληψη.
  • Γλιτώνεις απίστευτο χρόνο στο μαγείρεμα και από το «τι να φτιάξω σήμερα».
  • Δεν μένεις χωρίς φαγητό.
  • Δεν καταφεύγεις σε λύσεις ανάγκης ή γευστικούς πειραματισμούς με αβέβαια αποτελέσματα.

  

Βρες την αγέλη σου

Όμοιος ομοίω πελάζει έλεγαν οι αρχαίοι. Δεν είχαν άδικο. Βρες τους fitness buddies σου, αυτούς που έχεις αθλητικά κοινά γούστα ή και τα φιλαράκια που τους αρέσει μια 40λεπτη παραλιακή βόλτα με ένα καφέ στο χέρι. Όλοι αυτοί θα σε κινητοποιήσουν να γυμναστείς περισσότερο και πιο ποιοτικά.

 

Πέτα την ρουτίνα από το τρένο

Καλό το πρόγραμμα, αλλά μπορεί να σε κουράσει και να αρχίσεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου. Επιπροσθέτως, αν έχεις μια πολύ σταθερή ρουτίνα στο πρόγραμμά σου, τα κέρδη μειώνονται επειδή το σώμα συνηθίζει, ενώ αν δεν υποβάλλεται σε Cross Training, μπορεί να μην φτάνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του ή να έχει μια πιο all around άσκηση. Κράτησε σταθερά ωράρια άσκησης που να ταιριάζουν ε τις υποχρεώσεις σου και μην είσαι πολύ αυστηρός με το πρόγραμμα της άσκησής σου.

 

Πρόσεξε την υγεία σου, αγάπα στο σώμα σου

Από τα 30 και μετά δεν είναι ιδιαίτερα κακή ιδέα μια αιματολογική εξέταση ανά χρόνο. Ακόμα δεν πρέπει να υπερβάλλεις ως προς την άσκησή σου και να ξεκουράζεσαι συχνά. Σημαντικό είναι να κάνεις αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση και να μην αφήνεις ενοχλήσεις ή τραυματισμούς χωρίς να τους κοιτάξεις ή να τους υποπτευθείς! Αν το αφήσεις και γίνει κάτι, να ξέρεις πως μπορεί μια κατάσταση να γίνει πιο σοβαρή από ότι ήταν.

 

Εξελίξου – γίνε ο ανώτερος άνθρωπος που μπορείς να είσαι

Βρες τον άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος για εσένα και για αυτόν. Με αυτή την σειρά και αυτή τη λογική. Μην κρατάς στη ζωή σου ανθρώπους που χαλάνε εσένα και την ψυχική σου ηρεμία. Σκοπός είναι όσο σουλατσάρεις σε αυτή τη γη να βελτιώνεσαι και ιδανικά να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Μια ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι σημαντική και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο. Αν κάτι σου λείπει, μπορεί μεν να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο, αλλά δεν θα το κάνεις εν γνώσει σου και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Βγες, διεκδίκησε, ερωτεύσου, κατέκτησε και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου!