Beauty & Style

Θέλεις τέλειο δέρμα; «Κλέψε» τα καλλυντικά της

Ο πατέρας σου ίσως να έπλενε τα χέρια του με Tide και να καθόταν κάτω από την ήλιο χωρίς να πολυνοιάζεται για τις επιπτώσεις. Εσύ πάλι μπορεί όλη μέρα με το ζόρι να φοράς αντηλιακό στην παραλία, αλλά στην επιστροφή πασαλείβεσαι με τις δικές της κρέμες (και δεν το παραδέχεσαι κιόλας!). Δες ποια καλλυντικά μπορούν να σε σώσουν από την… γκρίνια της και να σου χαρίσουν φρέσκια επιδερμίδα. (ΥΓ Υπάρχουν και σε αντρικές εκδόσεις, οπότε γιατί να μην αγοράσεις κάτι για σένα; Σου αξίζει).

Ενυδατική κρέμα
Η αντρική επιδερμίδα παρουσιάζει πολλές φορές αφυδάτωση εξαιτίας του ξυρίσματος, ενώ μπορεί να έχει κοκκινίλες και ερύθημα. Μία ενυδατική θα χαρίσει την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα και θα μειώσει ερεθισμούς και τραβήγματα. Το να βάζεις λίγη από την ενυδατική της για να ανακουφιστείς είναι μόνο προσωρινό, επειδή οι ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας δεν συμπίπτουν με τις δικές της. Φρόντιζε να επιλέγεις μη φαγεσωρογόνα προΐόντα (non comedogenic /oil free). Αν το δέρμα σου είναι πολύ λιπαρό οι υφές που μοιάζουν με gel είναι ιδανικές. Επίσης αντί για ενυδατική μπορείς να χρησιμοποιήσεις σέρουμ. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή χρειάζεται κρέμα με πλουσιότερη υφή, ενώ αν έχεις μεικτή ή κανονική επιδερμίδα επίλεξε ενυδατική με ενδιάμεση υφή.

Καθαριστικά
Αρκετά αντρικά δέρματα παρουσιάζουν – ευαισθησία, με τάση προς ερεθισμούς και σπυράκια καθώς και λιπαρότητα και μαύρα στίγματα. Εδώ το άλφα και το ωμέγα στην περιποίηση είναι ο σωστός καθαρισμός με τα κατάλληλα προιόντα. Σκλήρα προϊόντα (όπως π.χ. σαπούνια) μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου και να δημιουργήσουν ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Δοκίμασε ένα προιόν καθαρισμού με αφρό. Αν υπάρχουν μαύρα στίγματα, πλένε το πρόσωπό σου με ειδικά στυπτικά προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπυράκια, ενώ για σοβαρότερες περιπτώσεις ζήτησε τη βοήθεια ενός δερματολόγου.

Απολέπιση
Σου αρέσει όταν η καλή σου σου κάνει scrub (ναι αυτό με τους κόκκους) και ύστερα μάσκα; Ζήτα το πιο συχνά! Κάντε μαζί beaute την Κυριακή. Και έχεις λόγο: ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζεται στο αντρικό δέρμα είναι η θυλακίτιδα, το φαινομενο δηλαδή που οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα. Αν κάνεις απολέπιση με ένα scrub θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, θα μειώσεις τα μαύρα στίγματα και τα σημάδια ακμής και θα μπορέσεις να ξυριστείς άνετα χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα θυλακίτιδας.

Αντηλιακό
Μπορεί το ηλιοκαμμένο και μπρούτζινο δέρμα να είναι ακόμη σέξι για τις γυναίκες αλλά η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη, κυρίως για την υγεία σου και έπειτα για αντιγήρανση. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα και να προκαλέσουν ασθένειες όπως καρκίνο του δέρματος. Θα το ρισκάρεις;