Fitness

Πόσες θερμίδες χάνετε με κάθε καλοκαιρινό σπορ;

Βγήκαμε σε παραλίες και πισίνες και σας παρουσιάζουμε πόσες θερμίδες καίνε τα καλοκαιρινά σπορ! Έτσι έχεις περρίσευμα θερμίδων για να τις «επενδύσεις» σε ποτά σε beach bars,  παγωτά και λοιπές λιχουδιές!

Ρακέτες

Το άθλημα που αγαπάς και μισείς. Το μισείς όταν οι «αθλητές» παίζουν μπροστά από τις ξαπλώστρες μετατρέποντας την παραλία σε πεδίο βολής και το αγαπάς όταν οι αθλητές παίζουν πίσω από τις ξαπλώστρες στον χώρο που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό. Ανάλογα με τα κιλά σου και την ένταση θα χάσεις από 240 έως 640 θερμίδες.

Surfing

Οκ, δεν είναι για κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής, σίγουρα θα βρείτε σημείο για surfing! Χάρις στο άθλημα των αρχηγών της Χαβάης θα χάσετε από 200 μέχρι 250 θερμίδες την ώρα, κερδίζοντας όμως πολύ δυνατή μέση, χέρια και πόδια. Πρόκειται για άσκηση για όλο το σώμα με έμφαση στον κορμό.

Βeach Volley

Καταπληκτικό άθλημα, όπως και όλα τα αθλήματα που γίνονται στην άμμο. Εξαιρετική γυμναστική και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να φτιάξεις κορυφαίο σώμα! Μιλάμε για γυμναστική για όλο το σώμα, ειδικά αν δεν τεμπελιάζετε και αν παίζετε 2 εναντίον 2. Γιατί οι παραλλαγές σε 3on3 ή 4on4, είναι από στατικές έως βαρετές. Θα κάψετε από 200 έως 640 θερμίδες την ώρα!

Καγιάκ

Συχνά πυκνά βρίσκεις κανό προς ενοικίαση στις οργανωμένες παραλίες μας. Αν εξαιρέσεις ότι πρέπει να έχεις ρυθμό για να μην εξαντληθείς και την προσοχή που πρέπει να δείξεις στα ρεύματα για να μην βρεθείς στην Αίγινα, τη Λιβύη ή την Τουρκία, είναι ένα από τα καλύτερα είδη αεροβικής γυμναστικής. Θα κάψεις από 200 μέχρι 600 θερμίδες την ώρα, γυμνάζοντας όλο το σώμα και παράλληλα το καρδιαναπνευστικό σύστημα.

Μα…κολύμπι!

Γυμναστική για όλο το σώμα και το καλύτερο «διάλλειμα» μετά από ρακέτες και beach volley! Την ίδια στιγμή δεν καταπονείς τις αρθρώσεις σου, ενώ ξεκουράζεις τα γόνατά σου ύστερα από κάθε κουραστικό σετ! Θα χάσετε από 400 μέχρι 500 θερμίδες!

Aqua Aerobic

Γυμνάζεις όλο το σώμα, τονώνεις το καρδιαναπνευστικό και χτίζεις φυσική κατάσταση! Από τα καλύτερα είδη άθλησης, ιδανικό για γράμμωση την ίδια στιγμή που χάνεις από 200 έως 300 θερμίδες την ώρα. Μπορεί να χάνεις λιγότερες θερμίδες από άλλα σπορ, αλλά ως άσκηση και γυμναστική είναι από τις κορυφαίες.

Περπάτημα στην παραλία

Αργά το απογευματάκι, μια βόλτα στην παραλία λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, κάτι που το καταμαρτυρούν οι 400 με 500 θερμίδες που θα κάψεις περπατώντας. Το να περπατήσεις για μια ώρα στην παραλία είναι κουραστικό, ειδικά στις μετρήσεις μας που αφορούν τη μια ώρα.

Το περπάτημα στην παραλία είναι ιδανικό για ηλικιωμένους και υπέρβαρους (με ένα 20% έξτρα καύσεις θερμίδων) για συντήρηση ή απώλεια βάρους, μόνο που καλό είναι να αποφύγετε την πολύ λεπτή άμμο γιατί ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Προτιμήστε πολύ ψιλό χαλικάκι ή χοντρή άμμο αν ανήκετε σε μια από τις δύο κατηγορίες.

Θαλάσσιο ποδήλατο

Πολύ ωραία άσκηση για τετράδα η οποία μπορεί να εναλλάσσεται! Θα κάψετε από 300 μέχρι 600 θερμίδες την ώρα, αν και δύσκολα θα αντέξετε να κάνετε πεντάλ μια γεμάτη ώρα! Λόγω της αντίστασης του νερού κουράζει και γυμνάζει! Πιο συγκεκριμένα γυμνάζει γάμπες, γλουτούς, μηρούς και (περισσότερο τους κάτω) κοιλιακούς. Το καλό είναι ότι μπορείς να πεταχτείς σε κάποια παραλία που δεν έχει πρόσβαση με άλλο μέσο, όπως συμβαίνει σε αρκετά νησιά! 

 

* Σε γενικές γραμμές η θερμιδική διακύμανση είναι ανάλογα το βάρος και το οποίο ποικίλει από 60 μέχρι 80 κιλά. Η διαφορά ανά 10 κιλά είναι περίπου 10%.