Fitness

Κοιλιακοί: Η χρυσή εξάδα για τέλειο six pack!

Δυνάμωσε ολόκληρη την κοιλιακή ζώνη και φτιάξε το τέλειο six pack με 6 ασκήσεις.

Ποιες κινήσεις δεν φτιάχνουν κοιλιακούς

Δεν φτιάχνουν κοιλιακούς οι απλοί κοιλιακοί. Το έχεις εμπεδώσει. Η διατροφή φτιάχνει. Το κάψιμο του κοιλιακού λίπους συνδέεται κατά 90% με τη διατροφή και μόλις κατά 10% με την άσκηση. Μια προσεγμένη διατροφή λοιπόν, με συχνά και μικρά γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνη, μπορεί να σε βοηθήσει. Δες και πως Πώς να χάσεις λίπος για να φανούν οι κοιλιακοί σου

Δεν φτιάχνουν κοιλιακούς οι πολλοί κοιλιακοί. Η λογική του «κάνω χίλιους κοιλιακούς καθημερινά», είναι – αν όχι επικίνδυνη- τουλάχιστον αστεία. Το κάθε σώμα λειτουργεί και ανταποκρίνεται διαφορετικά σε συνθήκες άσκησης και η συνεχής επιβάρυνση δεν έχει ωφελήσει κανέναν. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τραυματισμό, ιδιαίτερα αν έχεις κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα.

Οι ασκήσεις που φτιάχνουν κοιλιακούς

Υπάρχουν έξι ασκήσεις που δρουν κατευθείαν στον μέσο κορμό χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δηλαδή, ενώ πιέζεις, σπρώχνεις και τεντώνεις τους ώμους, τα χέρια ή τα πόδια σου, το τελικό όφελος πηγαίνει κατευθείαν στους κοιλιακούς σου. Μάθε ποια είναι η χρυσή εξάδα για τέλειο six pack, και αφού φτιάξεις τη διατροφή σου, ξεκίνα το «χτίσιμο».

1 Ανάποδη σανίδα

 

2 Γρήγορα διπλώματα με γόνατα στο στήθος

 

3 Ροκάνισμα με κάθετα πόδια και άγγιγμα των αστραγάλων

 

4 Ημικάθισμα με kettlebell

 

5 Κίνηση του ξυλοκόπου με kettlebell

 

6 Kettlebell Russian Twists