Fitness

Χρυσό αγωνιστικό ξεκίνημα για τους Μάντη – Καγιαλή

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη & Παύλο Καγιαλή, που κατάφεραν στον πρώτο κιόλας αγωνιστικό σταθμό για το 2019 να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής στην κατηγορία 470 που διεξήχθη από τις 19 εως τις 21 Ιανουαρίου στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.

Έπειτα από 9 ιστιοδρομίες και ανάμεσα σε 32 κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο, οι Έλληνες Πρωταθλητές συγκέντρωσαν 28 βαθμούς ποινής, αφήνοντας  αρκετά πίσω τους Σουηδούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές Anton Dahlberg & Fredrik Bergstrom 
(στον σύνδεσμο, τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα).

 

Παναγιώτης Μάντης: “Νιώθουμε πολύ καλά αγωνιστικά καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το τελευταίο διάστημα. Επαναπροσδιορίσαμε κάποια πράγματα στην τεχνική μας και βελτιώσαμε την ταχύτητά μας σε όλες τις συνθήκες. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες επιλογές στην τακτική μας. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη κούρσα, και διαχειριστήκαμε αρκετά καλά την αστάθεια του καιρού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε με χρυσό μετάλλιο το 2019, αλλά αμέσως μετά την απονομή βάζουμε πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας που ξεκινάει εδώ στο Μαϊάμι σε λίγες ημέρες”.

Παύλος Καγιαλής:“ Τέσσερις πρώτες θέσεις σε σύνολο εννέα ιστιοδρομιών και μια πολύ καλή διαχείριση του στόλου είναι τα σημαντικά κεφάλαια που κρατάμε από αυτόν τον αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις μας έδωσαν περιθώριο επιλογών, ενώ η καλή ταχύτητα του σκάφους δημιούργησε διαφορές ασφαλείας. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα καθώς έχουμε μικρό περιθώριο να ξεκουραστούμε. Έχουμε συνηθίσει στους εξαντλητικούς ρυθμούς του προγράμματος και δε σας κρύβω ότι αδυμονούμε για τη συνέχεια.“

Από τις 29.01 εως τις 03.02 οι Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας, καθώς ξεκινά η σειρά αγώνων στο Μαϊάμι (https://miami.ussailing.org/schedule/). Οι επόμενοι 5 μήνες είναι γεμάτοι με αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες με αποκορύφωμα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 που θα διεξαθεί το Μάιο στην Ιταλία, ενώ μεγάλος στόχος της χρονιάς αποτελεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Ιαπωνία.

Σε αυτή την Ολυμπιακή διαδρομή το ελληνικό δίδυμο έχει την αμέριστη υποστήριξη δύο χρυσών χορηγών (Eurobank & Blue Star Ferries) που κοσμούν τα πανιά τους με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας καθημερινός αγώνας δύσκολος αλλά και υπέροχος και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη - Καγιαλή ως Χρυσός Χορηγός προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Με στόχο την κορυφή, η Eurobank λαμβάνει θέση στα ελληνικά πανιά ως Χρυσός Χορηγός αναδεικνύοντας ότι με ήθος, επιμονή, στοχοπροσήλωση και πειθαρχία όλα είναι πιθανά.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες υποστηρίζονται επίσης χορηγικά από τους Sirios Shipmanagement, Porsche, Yamaha, Technohull και Holmes Place. Την αντηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche Posay και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.