Fitness

Γυμναστική για κάψιμο λίπους σε 8 λεπτά!

Δεν βαρεθήκατε να διαβάζετε άρθρα τύπου: «Αποκτήστε Το Τέλειο Σώμα σε 5 Λεπτά», «Κάντο Όπως ο Συλβέστερ Σταλόνε» που σας περιγράφουν την γυμναστική, αλλά συνήθως είναι κάτι που αν δεν έχετε τον γυμναστή από πάνω σας μπορεί να πάει θεαματικά στραβά; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ:

Το American College of Sports Medicine's Health & Fitness Journal αποφάσισε να δημοσιεύσει μια κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης (HICT) με φωτογραφίες! Έτσι ξέρετε απλά τι πρέπει να κάνετε γλιτώνοντας από ευφάνταστες περιγραφές του τύπου «φέρνετε το δεξί σας πόδι σε στάση όπως όταν περιμένετε το λεωφορείο και το σηκώνετε όπως στο τσάμικο». Κάπως πρέπει να περιγράψουμε και εμείς αυτό που θέλουμε να επεξηγήσουμε, αλλά καμιά φορά σας κουράζουμε.

Η άσκηση είναι πραγματικά των 8 λεπτών ενώ για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα, το διάλλειμμα μεταξύ των ασκήσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δευτερόλεπτα.

Χάρη στην HICT μπορείτε να χάσετε εύκολα βάρος, διότι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα το σώμα μας να καίει λίπος μέχρι και 72 ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

The-Scientific-7-Minute-Workout.jpg

 ** Το γράφημα έχει γίνει από τους New York Times

Η σειρά των ασκήσεων πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι μύες που ασκούνται να ξεκουράζονται περισσότερο από τα 30 δευτερόλεπτα του διαλλείμματός. Δηλαδή μετά τα πους-άπς (άνω κορμός) για παράδειγμα να κάνετε σκουάτς (κάτω κορμός). Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σας είναι πιο ξεκούραστο, διατηρείτε την τεχνική και την ενέργειά σας για τις υπόλοιπες ασκήσεις.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την καρδιά: μετά από μια άσκηση που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς πρέπει να κάνετε κάποια που θα τους ρίξει, Για παράδειγμα μετά από επιτόπια αλματάκια, να κάνετε καθίσματα.

Οι ασκήσεις κρατάνε για 30 δευτερόλεπτα με 10 δευτερόλεπτα διάλλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτό βγαίνει κάτι λιγότερο από 8 λεπτά. Μπορείτε να επαναλάβετε την κυκλική αυτή προπόνηση, δύο έως τρεις φορές.