Fitness

Γρήγορο crossfit κυκλικό πρόγραμμα από την Μαρία Λιόση!

Προσεγγίσαμε μια από τις πιο πεισματάρες και καταρτισμένες trainer των Νοτίων Προαστίων και της ζητήσαμε να μας συνθέσει μια κυκλική προπόνηση για ανοιχτό χώρο. Αυτό το πρόγραμμα είναι γρήγορο, συνολικής διάρκειας 20 λεπτών με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στην ενδυνάμωση αλλά και στην καύση του λίπους ακόμα και μετά την άσκηση. Κάθε άσκηση είναι των 10 με 15 επαναλήψεων με εξαίρεση τον ένα πλήρη γύρο του σταδίου, ανάλογα το επίπεδο του καθενός. Αυτό συνεχίζεται για 3-5 σετ, κάτι που και πάλι στην ευχέρεια και κούραση του ακούμενου. Τις 10 με 15 επαναλήψεις εκτελέστε τις όσο πιο γρήγορα μπορείτε χωρίς να θυσιάσετε την τεχνική σας ή την ασφάλειά σας.

Καλή σας προπόνηση!

 

 Αφού τρέξουμε τον πρώτο γύρο του σταδίου, αρχίζουμε την δουλειά!

 

Παραλλαγή αυτής και πιο απαιτητική είναι με τα πόδια στην εξέδρα και τα χέρια στο ταρτάν, αν αυτή σας φαίνεται εύκολη.

 

Τα squat δεν μπορούν να λείψουν από κανένα ασκησιολόγιο καύσης λίπους και ενδυνάμωσης. Φτάνετε μέχρι ελάχιστα εκατοστά από το να ακουμπήσετε και ξανασηκώνεστε, με την πλάτη σας να είναι σε ευθεία όπως στην φωτογραφία. 

 

Κοιλιακοί στην εξέδρα με τα πόδια σε γωνία 90°. Αν το κόκκαλο της ουράς σας ενοχλεί, εκτελέστε την άσκηση σε στρωματάκι ή πετσέτα. Στην εξέδρα μπορείτε να συνεχίσετε με ασκήσεις τρικεφάλων -μέσω βυθίσεων- για να προσθέσετε 1 έξτρα ωραία άσκηση για ποικιλία! 

 

Αντί για οδηγίες αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια φωτογραφία για το τεχνικά τέλειο box jump, σε παραλλαγή με εξέδρα ίδιου ύψους. Μετά την ορθή εκτέλεση, κατεβαίνετε με πίσω αλματάκι και ξαναπηδάτε!

 

Ποιά είναι η Μαρία Λιόση;

  • Επίσημη πιστοποίηση της TRX
  • Functional Trainer
  • Personal Trainer
  • Group Personal Trainer
  • Group Exercise
  • Αθλήτρια/Crossfit Trainer
  • Master Trainer στο πρόγραμμα ολικής μεταμόρφωσης σώματος Body Effect των 60 ημερών, στο γυμναστηρίου Body Trainer. Συνολικό πρόγραμμα με λιπομετρήσεις, διατροφή και άσκηση.  
  • Ασχολείται με τον στίβο, το trail running και έχει αναλάβει την προετοιμασία της ομάδας του γυμναστηρίου Body Trainer για το επερχόμενο Legion Run, μεταξύ των οποίων και του τυχερού που κάνει την επιμέλεια του άρθρου που διαβάζετε (την κάτσαμε)!
  • Κυκλοφορεί με το (γυμναστηριακά) απειλητικό μότο «η Λιόση θα σε λιώσει» και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν υπερβάλλει καθόλου. Οι ασκούμενοί της -κάθε ηλικίας- έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια, με ταυτόχρονη προστασία τους από τραυματισμούς.  

Ασκησιολόγιο: Μαρία Λιόση

Επιμέλεια: Σοφοκλής Αρχοντάκης