Fitness

Φτιάξε χέρια με λάστιχα σε 12 λεπτά!

Με ένα σετ λάστιχα γυμνάζεις αποτελεσματικά όλο το σώμα και δίνεις έμφαση σε κάθε μυϊκή ομάδα.

Τα λάστιχα αντίστασης σου επιτρέπουν να δουλεύεις περισσότερο με το σωματικό σου βάρος. Σύμφωνα με έρευνες μπορούν συμβάλλουν στην αύξηση δύναμης και της μυϊκής μάζας καθώς και στην καύση λίπους, αρκεί να τα εντάξεις στην καθημερινή σου προπόνηση. Ενεργοποιούν περισσότερο τους μυς από τα βάρη ή τα μηχανήματα, με λιγότερη επιβάρυνση στις αρθρώσεις.

Τα λάστιχα αντίστασης παρέχουν αντίσταση σε όλο το εύρος μιας κίνησης (οριζόντιο ή κάθετο), η οποία μάλιστα αυξάνεται προοδευτικά όσο τεντώνει το λάστιχο. Επιπλέον, προσφέρουν οικονομία χώρου και τιμής. Είναι μικρά, ελαφριά, χωράνε άνετα σε μια μικρή τσάντα και μπορείς να τα πάρεις μαζί σου οπουδήποτε.

Μπορείς να δημιουργήσεις ολοκληρωμένες κυκλικές προπονήσεις χρησιμοποιώντας διάφορες ασκήσεις (μονοαρθρικές και πολυαρθρικές). Θα δουλέψεις επίσης διαφορετικές μυικές ομάδες από ότι σε ένα γυμναστήριο με βάρη, δίνοντας έμφαση στον όγκο. Τέλος, τα λάστιχα αντίστασης σε πολλές περιπτώσεις είναι η λύση για αποτελεσματική αποθεραπεία από κάποιο τραυματισμό.

Να θυμάσαι:

Αυτό που επηρεάζει την αντίσταση είναι το πάχος του λάστιχου, όσο πιο πλατύ τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση. Άρα, η επιμήκυνση, το υλικό και το πάχος του υλικού επιδρούν άμεσα στην αντίσταση που θα έχεις με ένα λάστιχο γυμναστικής.

 

12λεπτη κυκλική προπόνηση για χέρια

Ξεκίνα με αυτήν την κυκλική προπόνηση που διαρκεί 12 λεπτά! Κάνε κάθε κίνηση χωρίς διακοπή για 50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα.

1 Κωπηλατική

2 Πιέσεις στήθους

3 Τρικέφαλοι

4 Δικέφαλοι

Επανάλαβε την προπόνηση 3 φορές για αύξηση εκρηκτικότητας του πάνω σώματος. Επικεντρώσου στην πίεση και τη σύσφιξη των μυών για να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλα τα οφέλη από αυτή την προπόνηση.

Photo by Geert Pieters on Unsplash