Fitness

Εσύ που θα κάνεις φέτος yoga διακοπές; 5 ελληνικοί προορισμοί

Yoga holidays: Ποιος δεν θα ήθελε να συνδυάσει yoga με ελληνική θάλασσα;

 

 

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για yoga retreats και διακοπές. Τα νησιά της Ελλάδας, με καταγάλανες παραλίες και πυκνή βλάστηση, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για μία εβδομάδα ή 10 ημέρες όπου θα κάνεις γιόγκα και διακοπές μαζί. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία εμβάθυνσης στη γιόγκα που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σου, τις τεχνικές σου και τις ικανότητες σου. Είναι μια ευκαιρία να αναζωογονηθείς, να ξεκουραστείς πραγματικά και να επικοινωνήσεις με άλλους ουσιαστικά, δημιουργώντας φιλίες.

Στα περισσότερα κέντρα – ξενοδοχεία με καθημερινή εξάσκηση της γιόγκα και υγιεινή διατροφή θα απολαύσεις μία διαφορετική εμπειρία. Επίσης σε αυτά φιλοξενούνται σημαντικοί δάσκαλοι από όλο τον κόσμο με μεγάλη εμπειρία στη γιόγκα.

Μερικοί προορισμοί που σου προτείνουμε:

 

SILVER ISLAND YOGA στην Εύβοια

 

 

Η Αργυρόνησος, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Εύβοια, σου προσφέρει εμπειρία χαλάρωσης και αποτοξίνωσης από την καθημερινότητα. Εάν είσαι της περιπέριεας μπορείς να κάνεις καγιάκ, να εξερευνήσεις τον βυθό, ή ακόμα και να μην κάνεις τίποτα και απλώς να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.

 

Okreblue Seaside Yoga Retreat Center στην Πάρο

 

 

Στην παραλία Φιλίζι, με θέα στο Αιγαίο και ανάμεσα σε κέδρους, το Okreblue είναι ιδανικό για όσους θέλουν να επανασυνδεθούν με νου, σώμα και φύση. Πρόκειται για ένα μέρος με υπέροχες υπαίθριες εξέδρες για γιόγκα ανάμεσα στα δέντρα και τους ήχους της φύσης. Τα δωμάτια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις υπέροχες αμμουδιές με τα διαυγή νερά. Η θεραπευτική ενέργεια του ήρεμου αυτού μέρους, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για διακοπές γιόγκα και διαλογισμού, ξεκούραση και αναζωογόνηση. Τα γεύματα παρασκευάζονται με βιολογικά υλικά πολλά από τα οποία καλλιεργούνται στον κήπο του Okreblue.

 

Yoga Retreats – Aegialis Hotel & Spa Amorgos στην Αμοργό

Στην Αμοργό,  το απόλυτο γαλάζιο μπλέκεται με την ηρεμία που προσφέρει το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού που προσφέρει μαθήματα και θεραπείες από δασκάλους από όλο τον κόσμο.

 

Itha108, Yoga Retreat & Creative Resort στην Ιθάκη

 

 

Η Ιθάκη είναι το απόλυτο ταξίδι και αυτό το resort που εστιάζει και στον διαλογισμό δίνει μια μοναδική εμπειρία, είτε μένει κανείς στα πεντάστερα δωμάτια του, είτε σε σκηνές.

 

Yoga Rocks στην Κρήτη

 

 

 

Στη νότια πλευρά της Κρήτης είναι η Τριόπετρα – Yoga Rocks, το όνομα της το έχει πάρει από τους τρεις βράχους που βρίσκονται στη θάλασσα. Αυθεντική ατμόσφαιρα, ζεστός ήλιος, παρθένα φύση, καταπληκτική κουζίνα και οι γιόγκα διακοπές σου μόλις ξεκίνησαν.