Fitness

Έρευνα: Ποια άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Αν βαρέθηκες να τρέχεις στον διάδρομο ή να είσαι με τις ώρες στο ελλειπτικό αυτή η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Men’s Health θα σου αρέσει.

 

 

Οι ειδικοί συνέκριναν τα καρδιο αποτελέσματα σε ελλειπτικό, σε διάδρομο, σε κωπηλατική και σε Versaclimber (μηχάνημα αναρρίχησης) για να διαπιστώσει ποια είναι η καλύτερη καρδιοναπνευστική άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες: το τρέξιμο, η κωπηλασία, η ποδηλασία ή η αναρρίχηση; Η έρευνα βρήκε ότι νικήτρια είναι η αναρρίχηση με καύση 22,3 θερμίδες ανά λεπτό. Στη δεύτερη θέση ήταν η κωπηλασία με 13,8 θερμίδες / λεπτό. Διάβασε σχετικά: Γυμναστική κορυφής: αναρρίχηση σε βράχο

Αν και αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε ένα Versaclimber, το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο καρδιο κομμάτι της αναρρίχησης σε βράχο έχουν υπάρξει κι άλλες μελέτες που επιβεβαιώνουν τα οφέλη της αναρρίχησης. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1997 όπου συμμετείχαν ορειβάτες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η εσωτερική αναρρίχηση σε τοίχο για 8 λεπτά ισοδυναμούσε με τρέξιμο 3 χιλιομετρων από την άποψη των ενεργειακών δαπανών. Η αναρρίχηση είναι ένα είδος άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα και χτίζει δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, ισορροπία και συντονισμό.

Σε κάποιο οργανωμένο αναρριχητικό κέντρο θα βρεις boards ενδυνάμωσης και βελτίωσης της τεχνικής σου, systemboard  για αντοχή και συντονισμό, fingerboard για ενδυνάμωση δακτυλων και campusboard για ταχύτητα και ακρίβεια.