Beauty & Style

Γυαλίζει η επιδερμίδα σου; Κάνε ό,τι κάνει και η καλή σου

Λιπαρή επιδερμίδα, σπυράκια, μαύρα στίγματα σε πρόσωπο και πλάτη; Κάνε ό,τι κάνει και η καλή σου για να απαλλαγείς από αυτά! Κάτι παραπάνω ξέρει, πίστεψέ μας!

 

 

Περισσότερο από το 30% των αντρών έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Οι λιπαρές εκκρίσεις είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία του δέρματος που το ενυδατώνουν με φυσικό τρόπο καθυστερώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Όμως όταν η λιπαρότητα ξεφεύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή και δεν την καθαρίζεις σχολαστικά ή χρησιμοποιείς κρέμες με βαριές συνθέσεις τότε επιβαρύνεις την κατάσταση. Σκοπός σου είναι να απομακρύνεις τους ρύπους και να ρυθμίσεις την έκκριση λιπαρότητας.

Διάβασε σχετικά: Μπορείς να νικήσεις την ακμή με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Δες ποιον!

Γιατί έχεις λιπαρή επιδερμίδα;

Επειδή έχεις τεστοστερόνη. Αν και οι άντρες διαθέτουν μικρότερους σμηγματογόνους αδένες από τις γυναίκες, το δέρμα τους εμφανίζει περισσότερη λιπαρότητα, διότι η τεστοστερόνη αυξάνει τα επίπεδα των λιπαρών εκκρίσεων. Επιπλέον, η κακή διατροφή και το στρες έχουν συσχετιστεί με την υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.

Πως θα απαλλαγείς από τη λιπαρότητα

Τα πιο συχνά λάθη όσων έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι βασικά δύο: είτε δεν κάνουν τίποτα είτε κάνουν πάρα πολλά με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποσυντονίζεται, να αντιδρά στην αφυδάτωση και να αμύνεται παράγοντας διπλάσια ποσότητα σμήγματος. Αν θέλεις να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα και να μην έχεις δέρμα που γυαλίζει κάνε ό,τι κάνει και η καλή σου (φίλη, γυναίκα, μαμά).

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΛΗ ΣΟΥ: 

Περιορίζει τη γυαλάδα

Θα δεις θεαματική βελτίωση αν καθαρίζεις την επιδερμίδα σου με ένα τζελ που ξεπλένεται με νερό. Όσο ενοχλητική κι αν είναι η γυαλάδα, μην επιχειρήσεις να στεγνώσεις την επιδεμρίδα σου με δραστικές τονωτικές λοσιόν που περιέχουν οινόπνευμα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αναγκάσεις τους σμηγματογόνους αδένες να δουλέψουν υπερωρίες και να εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα. Δοκίμασε το Homme Nettoyant Purifiant της Lierac. Καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, προσφέρει ομοιογενή υφή, αφαιρεί τους ρύπους που φράζουν τους πόρους και το πλεόνασμα σμήγματος. Καθάριζε το πρόσωπό σου πρωί βράδυ και ξέπλυνε με χλιαρό νερό, χωρίς να τρίβεις την επιδερμίδα σου. Κ

Κάνει απολέπιση μια φορά την εβδομάδα

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, που φράσσουν τους πόρους, και ρυθμίζει τη λιπαρότητα. Χρησιμοποίησε ένα scrub με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και λειαίνουν την επιδερμίδα ενώ βελτιώνουν την λειτουργία της. Δοκίμασε την O.Live Κρέμα Απολέπισης Προσώπου. Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του χαμομηλιού σε συνδυασμό με τις ιδιότητες ενυδάτωσης των εκχυλισμάτων πρόπολης, δημιουργούν μια καθαρή και δραστική peeling προσώπου. Φυσικά μικροσφαιρίδια απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα ενώ τα εκχυλίσματα ενυδατώνουν και «φωτίζει» το δέρμα.

Βάζει ενυδατική

Επίλεξε μια με oil free σύνθεση ή, τελοσπάντων, ζήτα από την πωλήτρια να σε βοηθήσει να επιλέξεις τη σωστή κρέμα για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Προτίμησε ενυδατικές κρέμες με βιταμίνη C και ρετινόλη για να ενισχύσεις την επιδερμίδα σου και την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό θα βοηθήσει στην σύσφιξη των πόρων. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένες κρέμες οι οποίες μικραίνουν τους πόρους. Δοκίμασε την κρέμα προσώπου για την ρύθμιση και τη μείωση του σμήγματος Sebamed Clear Face Mattifying Cream. Μειώνει τη λιπαρότητα & προσφέρει ματ υφή.

Κάνει μάσκα προσώπου μία φορά το μήνα

Δεν χρειάζεται ούτε να ντρέπεσαι, ούτε να θεωρείς ότι η μάσκα προσώπου είναι μόνον για γυναίκες. Θα σε χαλαρώσει και θα κάνεις και καλό στην επιδερμίδα σου. Και να είσαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει (αλλά οκ, αυτό θα μείνει μεταξύ μας). Θα σε ενθουσιάσει η Express Beauty Μάσκα για τη Λιπαρή Επιδερμίδα με Πρόπολη της Apivita. Είναι μάσκα καθαρισμού και εξισορρόπησης κατάλληλη για λιπαρές/πολύ λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες, για ενήλικες αλλά και εφήβους.

Φίλια Μητρομάρα