Fitness

Γιατί να γυμναστείς όταν παίζει Survivor;

Σε γενικές γραμμές το Survivor έχει κερδίσει τη μάχη της τηλεθέασης. Πώς άλλωστε να μην το κερδίσει; Εξαθλίωση, πείνα, ανθρωποφαγία, συκοφαντίες, κλίκες. Τα έχει όλα (μη σου πω ότι ξεπερνά μέχρι και το Game of Thrones #λέμε_τώρα.) Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν βλέπουν reality (και όχι, εδώ δεν ξεκινά κάποια σταυροφορία κατά της “κακής τηλεόρασης”) γ’ αυτό και το Survivor δεν έχει κερδίσει το τηλεοπτικό μου δίωρο κάθε βράδυ. Προτιμώ να εκμεταλλεύομαι τον χρόνο μου όσο καλύτερα μπορώ παρά να είμαι με ένα μπολ ποπ κορν στο χέρι μπροστά στην τηλεόραση κάνοντας χάζι 4 – 5 λιμασμένους.

 

 

Φυσικά δεν είναι ντροπή να βλέπεις Survivor, να πορώνεσαι, να αγωνιάς, να βρίζεις, να γράφεις σε facebook και twitter όσα νιώθεις. Μια τηλεοπτική επιλογή είναι. Αλλά εκείνη την ώρα έχεις και άλλες επιλογές: να πας γυμναστήριο, να βγεις έξω για τρέξιμο, να κάνεις κάτι που θα ωφελήσει πραγματικά τον εαυτό σου. Προσωπικά δεν με νοιάζει το ποιος θα πάρει το έπαθλο, διάσημοι ή μαχητές. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Εκείνο όμως που πρέπει να νοιάζει εσένα είναι πως αυτός που θα κερδίσει στο τέλος είσαι ΕΣΥ, αρκεί να ιδρώσεις τη φανέλα.

 

Γιατί να γυμναστείς όταν έχει Survivor:

 

1 Γιατί μπορείς να βγεις έξω, να τρέξεις 5 βραδινά χιλιόμετρα και να γυρίσεις πίσω στο σπίτι ήρεμος, χαλαρός και τονωμένος.

 

2 Γιατί έχεις φίλους και μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο μαζί τους σε ένα 5χ5. Εκεί μπορείς άνετα να πορωθείς, να ουρλιάξεις, να τρέξεις, να νικήσεις, είτε είσαι διάσημος είτε είσαι άσημος. (Και άσε τον Σάκη να κάνει τις σούπερ περιγραφές sportscaster)

 Διάβασε σχετικά: Γιατί στο Survivor τρώνε μόνον καρύδες; 30 λόγοι να τη δοκιμάσεις κι εσύ!

3 Γιατί είσαι κατά βάθος μαχητής. Θέλει μεγάλη θέληση να αφήσεις τον καναπέ, τα πατατάκια και την τηλεόραση το βράδυ και να πας να γυμναστείς. Πολύ μεγάλη. Σοβαρά τώρα.

 

4 Γιατί όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο καλύτερος γίνεσαι και βελτιώνεσαι. Ο Τζέραλντ Φορντ το κατάλαβε πρώτος: “Καταλαβαίνω ότι βελτιώνομαι στο γκολφ επειδή χτυπάω λιγότερους θεατές.” Θα το διαπιστώσεις κι εσύ.

 

5 Γιατί πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί. (Το γράφει κάτω από μια πέτρα στον Αμαζόνιο.)

 

6 Γιατί τίποτα δεν μπορεί να σε πωρώσει περισσότερο από το δικό σου αγαπημένο powersong όταν γυμνάζεσαι.

 

7 Γιατί κάποιες φορές είναι πολύ λυτρωτικό να τρέχεις μόνος σου, σε έναν άδειο δρόμο, με μοναδική παρέα τις σκέψεις σου.

 

8  Γιατί φίλε μου όπως λέει και μια κινέζικη παροιμία “αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι.” Για να χάσεις κιλά και ψάρι πρέπει να φας (και κοτόπουλο και σαλάτες και καρύδες) και κώλο πρέπει να βρέξεις (από τον ιδρώτα): ποδήλατο, διάδρομο, τρέξιμο, ξέρεις εσύ.

 

9 Γιατί δικαιολογίες υπάρχουν πάντα και υπάρχουν πολλές. Σημασία έχει να τις αφήνεις πίσω σου. Και να ξεκινάς να ασκείσαι ό,τι ώρα κι αν είναι. Δεν σου ζητάει κανείς να γίνεις και ο Νήο από το Matrix πέφτοντας στο κινηματογραφικό δίλημμα: το μπλε ή το κόκκινο χάπι για να αλλάξεις διάσταση. Πάτα απλώς το κουμπί του τηλεκοντρόλ, σήκω και μπες σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν της άσκησης.

 

10 Γιατί εσύ είσαι εδώ, δεν είσαι στον Άγιο Δομίνικο. Γιατί εσύ θα ήθελες να γίνεις σαν τους πρωταγωνιστές του Survivor (για κορμιά μιλάμε πάντα, έτσι;) Γιατί εσύ δεν είσαι σαν τους πρωταγωνιστές του Survivor (ναι, για κορμιά μιλάμε πάντα). Αλλά μπορείς να γίνεις ΤΟ κορμί. Αρκεί να κλείσεις τη tv και να ξεκινήσεις. Τώρα!

 

Φίλια Μητρομάρα