Fitness

Επίπεδοι κοιλιακοί σε χρόνο ρεκόρ

Οι περισσότεροι από εμάς όταν γυμναζόμαστε προτιμάμε να «κόψουμε» δρόμο προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας! Τα λάστιχα είναι ό,τι καλύτερο: Παρέχουν αντίσταση σε όλο το εύρος μιας κίνησης (οριζόντιο ή κάθετο), η οποία μάλιστα αυξάνεται προοδευτικά όσο τεντώνει το λάστιχο. Το χαρακτηριστικό αυτό, τα καθιστά ιδανικά για προπονήσεις οι οποίες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες τα λάστιχα συμβάλλουν στην αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας και στο κάψιμο λίπους – αρκεί να τα εντάξεις στην καθημερινή σου προπόνηση. Για τις δύο ασκήσεις που σου προτείνουμε θα χρειαστείς λάστιχο αντίστασης. Κάνε 2 ή 3 σετ των 12 με 15 επαναλήψεων.

 

 

1η Άσκηση

Πιέσεις ποδιών με εναλλαγές χεριών

Αυτή η άσκηση μιμείται την ενδυνάμωση των μηρών που προκύπτει από τις πιέσεις ποδιών και την κίνηση των κοιλιακών που σφίγγει τους κοιλιακούς μυς. Αν μάλιστα μετά την άσκηση συνεχίσεις με προβολή και πίεση ώμων για παράδειγμα, θα δυναμώσεις όλο σου το σώμα σε λίγα μόλις λεπτά!

Πώς να την κάνεις

* Δέσε τις άκρες του λάστιχου σ' ένα σταθερό αντικείμενο στο ύψος των μηρών σου ή χαμηλότερα. Ξάπλωσε ανάσκελα με το κεφάλι κοντά στο σημείο που έδεσες το λάστιχο και τα πόδια λυγισμένα, κοντά στο στήθος.

* Τοποθέτησε τα πόδια σου στη μέση του λάστιχου και ύψωσε το κεφάλι, τους ώμους και τα χέρια σου, με τις παλάμες να κοιτούν προς το πάτωμα.

* Κούνησε τα χέρια σου πάνω κάτω σε απόσταση 5 εκατοστών, καθώς ανεβάζεις τα πόδια σου 45 μοίρες από το πάτωμα. Συνέχισε να κουνάς τα χέρια σου, καθώς λυγίζεις τα γόνατά σου και επανάλαβε.

Δυσκόλεψέ το: Χρησιμοποίησε πιο βαρύ λάστιχο, χαμήλωσε τα πόδια σου κοντά στο πάτωμα και πρόσθεσε ένα σετ.

2η Άσκηση

Στροφές κορμού

Έχε υπόψιν σου ότι οι δυνατοί κοιλιακοί και οι ραχιαίοι λειτουργούν σαν έναν κορσέ προστασίας γύρω από την σπονδυλική στήλη, την σταθεροποιούν καλύτερα, ενισχύουν τη δύναμη των σπονδύλων και μειώνουν την επιβάρυνση που δέχεται η μέση καθημερινά.

Πώς να την κάνεις

* Στερέωσε τα λάστιχα στην πόρτα και στάσου στο πλάι, λυγίζοντας ελαφρά τα γόνατά σου.

* Κρατώντας τις δύο λαβές με τα δύο σου χέρια, στρίψε τον κορμό σας προς την αντίθετη κατεύθυνση, μιμούμενος την κίνηση του ξυλοκόπου. Επέστρεψε αργά στην αρχική θέση.