Fitness

Έχασες κιλά; Πόσα λεπτά την ημέρα πρέπει να γυμνάζεσαι για να μην ξαναπαχύνεις; (έρευνα)

Έχασες τα κιλά που πάντα ήθελες και τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της διατήρησης της σιλουέτας σου; Οι περισσότεροι συνηθίζουν να χαλαρώνουν μόλις χάσουν τα κιλά που βάζουν στόχο, η άσκηση όμως είναι καθοριστική για να διατηρήσεις την απώλεια βάρους σου αλλά και για να κάψεις έξτρα θερμίδες. Μάθε πόσο πρέπει να γυμναστείς για να τα διατηρήσεις.

 

 

 

Η έρευνα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine αναφέρει πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι για να διατηρήσεις το νέο σου βάρος. Μετά από 6 μήνες δίαιτας, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έχασαν το 10% του βάρους του σώματός τους, σε διάστημα όμως δύο χρόνων, μόνο το 25% αυτών κατάφερε να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Πώς; Με 275 λεπτά την εβδομάδα ή αλλιώς 55 λεπτά καθημερινής άσκησης 5 φορές την εβδομάδα και σε ένταση που ισοδυναμεί με γρήγορο περπάτημα, χωρίς βεβαίως να ξεχάσουν παράλληλα τις διατροφικές αλλαγές που τους βοήθησαν να χάσεις βάρος.

Αν δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική καθημερινά για 55 συνεχόμενα λεπτά, χώρισε το χρόνο αυτό μέσα στην ημέρα κάνοντας δύο προπονήσεις των 25 λεπτών περίπου.