Fitness

Aπέκτησε αρρενωπούς ώμους και προστάτευσέ τους, με 4 τρόπους!

Οι ώμοι μας σε καθημερινή βάση κουβαλούν πολύ μεγάλο φορτίο και επιδέχονται συνεχόμενο στρεσάρισμα, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολος ένας τραυματισμός κόπωσης. Σώστε τους ώμους σας με 4 απλές όσο και σύγχρονες τεχνικές.

Λίγη ποικιλία δεν πείραξε ποτέ κανέναν

Ειδικά στις ασκήσεις της άνω πλάτης, καλό θα είναι να μην διατηρείτε το ίδιο ασκησιολόγιογια πολλές συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ δεν πρέπει να κολλάτε στον πάγκο λες και δεν υπάρχουν άλλες ασκήσεις. Από Kettlebell μέχρι αλτηράκια και από pull ups μέχρι μηχανήματα οι επιλογές σας είναι δεκάδες!              

 

Γύμνασε την περιοχή γύρω από το στροφικό πέταλο

Σε αντίθεση με ότι υποστηρίζουν πολλοί γυμναστές, το να γυμνάζεις το στροφικό πέταλο δεν είναι επωφελές για το σώμα σας, ενώ να θυμάστε να μην το ζορίζετε πολύ με έλξεις.  Ως μυς ανήκει στους σταθεροποιητικούς μύες και η απευθείας άσκηση δεν αποδίδει απευθείας κέρδη.

 

Σφίξε την ωμοπλάτη 

Πολλοί άνθρωποι που προπονούνται χρόνια, ακόμα και τώρα παραβλέπουν να σφίγγουν κατά την άσκηση τις ωμοπλάτες. Αυτό μπορεί να κρατήσει τους ώμους σας σταθερούς και μακριά από επώδυνους τραυματισμούς.

 

Πιάστο για να μην το σκίσεις 

Όσο πιο σφιχτά πιάσεις την λαβή στις άρσεις ή σε οποιαδήποτε άσκηση ώμου τόσο λιγότερο θα επηρεαστεί το στροφικό πέταλο. Ακόμα περισσότερο, αυτό το τρικ θα σταθεροποιήσει όλο σου το σώμα, με αποτέλεσμα το στροφικό πέταλο να κάνει καλύτερα την δουλειά του.