Fitness

Animal flow: ή πώς θα κάψεις λίπος σε χρόνο μηδέν!

Αν δεν έχεiς ακούσει για το σούπερ fitness trend που σαρώνει στην Αμερική τον τελευταίο χρόνο, το animal flow, είναι γιατί ακόμη είναι πολύ καινούριο και ίσως να έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα (άγνωστο πότε). Θα σε βοηθήσει να ασκηθείς σαν τίγρης, να αποκτήσεις τη δύναμη της αρκούδας και να κάψεις και το τελευταίο γραμμάριο λίπους! Δηλαδή θα ξυπνήσει μέσα σου το ζώο (με την καλή έννοια).

Είτε είσαι ένας extreme αθλητής, ένας γιόγκι, ή απλά κάποιος που του αρέσει να υιοθετεί νέα σχήματα και προγράμματα, μπορείς να επωφεληθείς και να διασκεδάσεις! Οι κινήσεις των ζώων που χρησιμοποιούνται για άσκηση χρονολογούνται ήδη από το 186 π.Χ., όταν ο διάσημος Κινέζος γιατρός Hua Tuo προώθησε το «Five Animal Frolics», το οποίο περιείχε κινήσεις του τίγρη, του ελαφιού, της αρκούδας, του πιθήκου και των πουλιών. Μάλιστα ο Hua Tuo εμφανίστηκε όταν ήταν περίπου 100 ετών, και έτσι θεωρήθηκε αθάνατος. Έκτοτε, πολλά είδη fitness έχουν χρησιμοποίησει κάποιες κινήσεις των ζώων στην άσκηση.

Τι είναι το Animalflow

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που μιμείται κινήσεις ζώων αλλά χρησιμοποιεί και τεχνικές παρκούρ, κινήσεις από την capoeira, ακόμη και breakdancing. Αυτό ουσιαστικά είναι που το κάνει τόσο δύσκολο αλλά και τόσο αποτελεσματικό. Δημιουργός της είναι ο MikeFitch, PT, επαγγελματίας προπονητής δύναμης, σύμβουλος διατροφής και με 12 χρόνια πείρας γυμναστής – αρκετά γνωστός στην Αμερική. Βασίζεται στη φιλοσοφία ότι χρησιμοποιείς όλα τα άκρα σου την ίδια στιγμή (όπως και τα ζώα) και ενισχύεις έτσι τη δύναμη, την αντοχή ενώ βοηθάς στην ταχύτερη απώλεια λίπους. Όλες οι κινήσεις σου γίνονται σε θέση στα τέσσερα ή σε «τέσσερις πυλώνες», τα χέρια και τα πόδια σου είναι σε επαφή με το έδαφος.

Γιατί να μιμηθείς τις κινήσεις των ζώων;

* Αυξάνεις την ευελιξία σου, την ευκινησία, τη δύναμη, την αντοχή, το συντονισμό και την ταχύτητά σου.

* Αυξάνεις την αθλητική σου απόδοση: Η προπόνηση αυτή είναι πολυεπίπεδη, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείς πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

* Ενισχύεις το καρδιαγγειακό σου.

 

Δες εδώ ένα πρόγραμμα animal flow