Fitness

9 κόλπα για να γυμνάζεσαι χωρίς να βαριέσαι

Η βαρεμάρα παχαίνει – εκτός των άλλων. Αυτά τα 9 κόλπα για να γυμνάζεσαι χωρίς να βαριέσαι θα σε βοηθήσουν να παρεμείνεις πιστός.

1 Βρες νέο στόχο
Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις την ανία είναι να συγκεντρωθείς σε έναν καινούργιο στόχο. Εάν έδινες περισσότερη βάση στο να δυναμώσεις τους μυς σου, δούλεψε περισσότερο την ευλιγισία σου. Θα αλλάξεις ρυθμό και ασκήσεις, θα βάλεις ένα νέο στόχο και αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς το ενδιαφέρον σου για το γυμναστήριο.

2 Δοκίμασε ένα καινούριο πρόγραμμα
Αν σου φαίνεται τρελά βαρετό να μετράς επαναλήψεις στα βάρη ή να τρέχεις χωρίς στόχο στο διάδρομο και γενικά, έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου μάθε πως ο κόσμος του γυμναστηρίου δεν είναι ποτέ στάσιμος. Υπάρχουν πολλά προγράμματα, αρκετοί συνδυασμοί και εργαλεία προπόνησης που δημιουργούνται για έναν και μόνο λόγο: να κάνεις κάτι διαφορετικό. Δες ξανά τα προτεινόμενα προγράμματα στο γυμναστήριό σου και επίλεξε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ.

3 Βάλε στοίχημα χρόνου με τον εαυτό σου
Μια προπόνηση 30 λεπτών με έντονες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, θα σου χαρίσουν τέλειο σώμα. Δηλαδή μόνο 30 λεπτά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα είναι τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα. Βάζε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου πως στον χρόνο αυτό θα καταφέρεις να ολοκληρώνεις πάντα την προπόνησή σου και άλλαζε κάθε φορά τη σειρά των ασκήσεων, προκαλώντας το σώμα σου αλλά και τον εαυτό σου.

4 Άλλαξε περιβάλλον
Πάλι ο ίδιος τοίχος με το ίδιο πρόγραμμα στην τηλεόραση (επανάληψη από τον χειμώνα); Πόσο να αντέξεις κι εσύ; Άνθρωπος είσαι! Βγες έξω και κάνε το πρόγραμμά σου σε κάποιο πάρκο ή κοντινή παραλία. Φρόντισε να προπονηθείς νωρίς το πρωί για να μη σε πιάσει η ζέστη και να μην πέσεις στα πλήθη.

5 Φτιάξε τη δική σου playlist
Ο διάδρομος σε κάνει να νιώθεις σαν ποντίκι εργαστηρίου και η μουσική στο γυμναστήριο δεν σε τονώνει ή τα γούστα σου να είναι διαφορετικά. Φτιάξε τη δική σου playlist και φόρτωσέ τη στο mp3 σου και δες την αντοχή σου να αυξάνεται έως και 15%.

6 Πήγαινε με έναν φίλο
Το να γυμνάζεσαι παρέα με φίλο έχει τα καλά του έχει τα κακά του. Τα άσχημα είναι ότι οι επιδόσεις σας μπορεί να μη συμβαδίζουν και να σε κρατά λίγο πίσω ή να σε πιέζει να πας λίγο μπροστά αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να σε στηρίξει ψυχολογικά, να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις εμπόδια, να μετράει το χρόνο σου, να κρατάει τη μπάρα και να είναι το κίνητρό σου να μη βαρεθείς στο γυμναστήριο.

7 Βρες το κίνητρο
Ο λόγος που οι περισσότεροι ξεκινάμε γυμναστήριο και δεν το τελειώνουμε πότε είναι το κίνητρο. Ένα σημαντικό κίνητρο θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον, θα κάνει τη γυμναστική σου ευχαρίστηση και θα μειώσει το χρόνο που χρειάζεσαι για να δεις αποτελέσμα ώστε να μην απογοητευτείς. Για κάποιους μπορεί να είναι το μικρό μαύρο φόρεμα που θα φορέσουν σε κάποιο γάμο για κάποιους άλλους να βελτιώσουν την υγεία τους ή το σώμα τους. Όποιο κι αν είναι το δικό σου κίνητρο stay focused και θα τα καταφέρεις.

8 Άλλαζε την ώρα της προπόνησής σου
Η ενέργειά σου αυξομειώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Αν νιώθεις καλύτερα το πρωί γυμνάσου με μεγαλύτερη ένταση ή το απόγευμα για να ανακτήσεις την ενέργεια που σου έχασες. Η εναλλαγή στην ώρα προπόνησης θα σε κινητοποιήσει με ένα διαφορετικό τρόπο.

9 Φάε λίγη μαύρη σοκολάτα
Ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μπορεί να είναι μία από τις αιτίες να τρέξεις στο διάδρομο χωρίς να βαρεθείς. Η επιβράβευση και η ανταμοιβή είναι τα πιο ισχυρά κίνητρα που λυγίζουν τη βαρεμάρα, όπως ο Kουταλιανός τα σίδερα.