Fitness

8 εύκολοι τρόποι να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

Δώσε βάση στη διατροφή και την άσκηση και απόκτησε περισσότερες πιθανότητες να γίνεις μαμά, σύντομα.

1 Κατανάλωνε μια μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα καθημερινά
Πρόσθεσε καρύδια, cranberries, τυρί, πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, λιναρόσπορο, πρωτείνη, ό,τι σου αρέσει. Απλά βεβαιώσου ότι η σαλάτα σου έχει πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ρόκα, σπανάκι, χόρτα).

2 Επίλεγε βιολογικά τρόφιμα
Θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις ορμόνες και τα φυτοφάρμακα που βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά και αποτελούν την κύρια αιτία των ορμονικών διαταραχών. Τα φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα κλπ. μιμούνται τα οιστρογόνα στο σώμα, ευθύνονται για παχυσαρκία και υπογονιμότητα. Τα οιστρογόνα παράγονται στις ωοθήκες μέχρι την εμμηνόπαυση και προστατεύουν από καρδιοπάθειες. Επιπλέον βοηθούν στο σχηματισμό νευροδιαβιβαστών (π.χ. σεροτονίνη).

3 Παίρνε μία πολυβιταμίνη καθημερινά
Φρόντισε να περιέχει φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη C. Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδειξε ότι η λήψη πολυβιταμινών, ιδιαίτερα το φυλλικό οξύ, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

4 Κατανάλωνε καλά λιπαρά
Είναι απαραίτητα για την σωστή ενδοκρινολογική λειτουργία, τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου ενώ μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα σου.

5 Πήγαινε γυμναστήριο
Η άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες, αποβάλλει τις τοξίνες, διατηρεί το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα –κάτι πολύ σημαντικό για τη γονιμότητά σου, σε βοηθά να κάψεις λίπος και αυξάνει την κυκλοφορία σε όλο το σώμα.

6 Κάνε Yoga
Βοηθά στο να χαλαρώσει το σώμα σου, επιμηκύνει τους μυς, μεταφέρει αίμα σε όλο το σώμα, μειώνει το άγχος και εξισορροπεί τις ορμόνες. Όταν είσαι αγχωμένη ή κάνεις καθιστική ζωή η κυκλοφορία στη μήτρα μπορεί να υπονομευθεί. Κάνοντας γιόγκα μεταφέρεις αίμα στη μήτρα κι αυτό είναι ένα μυστικό γονιμότητας.

7 Κάνε κάτι διασκεδαστικό κάθε εβδομάδα
Πήγαινε σε μαθήματα χορού μαζί με τον σύντροφό σου, κάντε μια εκδρομή. Γενικά προσπάθησε να διασκεδάζεις και να μην είσαι σοβαρή.

8 Δοκίμασε το μασάζ
Βοηθά στην αποτοξίνωση και την αύξηση της κυκλοφορίας στη μήτρα, τις ωοθήκες και τα ωάρια.