Fitness

6 συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τον Μαραθώνιο

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας απέχει πια ώρες. Αυτές είναι οι 6 συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τον Μαραθώνιο που θα σε σώσουν.

 

 

1 Να είσαι πλήρως φορτισμένος

Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου τον φορτιστή του τηλεφώνου σου στην τσάντα σου (ειδικά αν τρέχεις με το τηλέφωνό σου χρησιμοποιώντας κάποιο app παρακολούθησης ρυθμού, παλμών κ.λπ.). Το τελευταίο πράγμα που θα θελήσεις είναι η μπαταρία σου να τελειώσει όταν εσύ θα θέλεις να ποστάρεις στο instagram τη συμμετοχή σου, τη φωτό με τον νικητή, τη νίκη σου, τον κόσμο…Για ρίξε μια ματιά σε αυτό: 20 κορυφαία tips για να τερματίσεις αυτή την Κυριακή στον Μαραθώνιο

 

2 Φέρε το δικό σου χαρτί υγείας

Μια επίσκεψη στην τουαλέτα πριν τον Μαραθώνιο είναι πολύ σημαντική και αναγκαστική. Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου δώσε το χαρτί υγείας και σε κάποιον άλλο στην ουρά. #Αγάπη μόνο. Σε ενδιαφέρει: Ρύθμισε το έντερό σου πριν από τον αγώνα

 

3 Κόψε τα νύχια σου

Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από το να χάσεις ένα νύχι στον αγώνα: να τα χάσεις όλα! Γι’ αυτό μην αργείς, κόψε καλά τα νύχια σου.

 

4 Κάλυψε τις θηλές σου

Από τα χειρότερα τραύματα που μπορούν να σου συμβούν είναι ο ο ερεθισμός στις θηλές. Για να μη βαφτεί με αίμα η φανέλα ο παλιός, παραδοσιακός τρόπος είναι η βαζελίνη. Ο αμέσως επόμενος το bodyglide που δεν αφήνει ίχνη και λιπαρότητα. Μετά οι γάζες, αλλά μπορεί να ξεκολλήσουν από τον ιδρώτα, και τέλος τα ειδικά t-shirts που είναι εφαρμοστά και πολύ δύσκολα μπορεί να προκαλέσουν τριβές στις θηλές. Διαλέγεις.

 

5 Προγραμμάτισε σωστά

Υπάρχουν τρία πράγματα στη ζωή σου στα οποία δεν θέλεις να αργήσεις: στο γάμο σου, στη γέννηση του παιδιού σου και στην εκκίνηση του αγώνα. Προγραμμάτισε από νωρίς το πρωί το πρόγραμμά σου μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια έτσι ώστε να μην είσαι ο τρελός τύπος που κάνει σπριντ τα ξημερώματα στους δρόμους για να προλάβει να φτάσει στην γραμμή εκκίνησης στην ώρα του. Ρούχα, διατροφή, μεταφορά όλα πρέπει να τα έχεις έτοιμα.

 

Διάβασε: Μήπως φοράς λάθος αθλητικά; 5 σημάδια που στο δείχνουν ξεκάθαρα

 

6 Να είσαι έτοιμος για τον τερματισμό

Μόλις διασχίσεις τη γραμμή του τερματισμού η θερμοκρασία του σώματός σου θα αρχίσει να πέφτει. Βάλε την αλουμινένια κουβέρτα που θα σου δώσουν ή φρόντισε να έχεις στεγνά ρούχα που θα στα φέρει κάποιος φίλος και ένα καλό σνακ. Εάν θέλεις να συναντήσεις φίλους ή την οικογένειά σου όρισε ένα σημείο που δεν θα απέχει πολύ από το τέρμα.

 

Φίλια Μητρομάρα