Fitness

5 τρόποι να απολαμβάνεις το τρέξιμο χωρίς να βαριέσαι

Ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι μας κολλάμε κάποιες φορές. Ακόμα και οι πιο φαν της άσκησης χρειάζονται μια ανανέωση, κάτι που θα αναζωπυρώσει το πάθος τους για το τρέξιμο και την άσκηση. Ξεκίνα λοιπόν τη νέα χρονιά με το δεξί πόδι, κυριολεκτικά. Αυτοί οι 5 τρόποι θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις το τρέξιμο χωρίς να βαριέσαι

 

1 Πάρε μέρος σε έναν αγώνα τρεξίματος σε άλλη πόλη

Έχεις εξαντήλσει τις “νέες διαδρομές”; Βρες μια περιοχή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, που θέλεις να πας, και πάρε μέρος σε κάποιον αγώνα που διοργανώνεται σε αυτήν την περιοχή. Η προετοιμασία θα σου φανεί πιο διασκεδαστική και θα αξίζει η συμμετοχή σου μέχρι το τελευταίο ευρώ. Δες εδώ τις νέους αγώνες.

2 Ζήτησε από κάποιον που δεν τρέχει να τρέξει μαζί σου

Αν γνωρίζεις κάποιον που είναι δρομέας – είτε στη δουλειά είτε στη γειτονιά σου – ζήτησέ του να τρέξετε μαζί μια διαδρομή. Το τρέξιμο ενώνει τους ανθρώπους και τους γνωρίζει καλύτερα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις από κάποιον που δεν τρέχει να τρέξει μαζί σου. Συγκρίνοντάς τον με σένα θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις καλύτερα τις δυνατότητές σου ενώ θα δεις το τρέξιμο και από την πλευρά του αρχαρίου.

3 Άκουσε ένα audiobook

Ας το παραδεχτούμε, το τρέξιμο αρκετές φορές είναι εντελώς βαρετό. Αλλά δεν χρειάζεται να παίζεις ξανά και ξανά τις ίδιες μουσικές όταν τρέχεις. Εάν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ να ακούσεις ένα ηχητικό βιβλίο κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος, τότε, τώρα είναι η ώρα. Η εμπειρία θα είναι απολαυστική.

4 Επένδυσε σε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια

Ένα καλό ζευγάρι παπούτσιων για τρέξιμο πάντα κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά η επένδυση κάνει τη διαφορά. Θα έχει ως αποτέλεσμα δύο πράγματα: Πρώτον, θα σε βοηθήσει στην αποδόση. Δεύτερον, μπορεί να λειτουργήσει ως έμμεσο κίνητρο. Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα νέα σου παπούτσια, θα νιώσεις ενοχές που ξόδεψες τα χρήματά σου για το τίποτα. Διαχειρίσου την επένδυση παπουτσιών σου και θα σου αποφέρει αποδόσεις. 

5 Κάνε μία απόδραση

Βγες από το σπίτι σου και πέρασε όλη την ημέρα έξω, φορώντας εννοείται αθλητικά. Όταν θα θέλεις να τρέξεις, τρέξε ή, περπάτησε. Εάν θέλεις να πιεις έναν καφέ σταμάτα και πιες. Η καφεΐνη μπορεί να σου δώσει ενέργεια και να κάνει τη διαδρομή που θα τρέξεις να μοιάζει μικρότερη.  Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι έξω και να κινείσαι από το πρωί ως το βράδυ. Επιστρέφοντας στο σπίτι θα νιώθεις πολύ διαφορετικά. 

Αν τελικά βαριέσαι ακόμη να τρέξεις αντικατέστησε το τρέξιμο με αυτές τις ασκήσεις, αφού πρώτα έχεις κάνει προθέρμανση.

Ανέβα γρήγορα σκαλιά. Κάνε 5 σετ σε 20 – 25 σκαλοπάτια.

Κάνε Jumping Jacks, άλματα στον αέρα με ανοιχτά χέρια και πόδια στο πλάι.

Κάνε άλματα με ανέβασμα των γονάτων.

Μην ξεχνάς τα burpees.

Δοκίμασε Yoga, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου.

Χόρεψε, είναι η πιο διασκεδαστική αερόβια άσκηση.