Fitness

5 ασκήσεις που σε τονώνουν και σε ξανανιώνουν!

Εάν θέλεις να τονώσεις το σώμα σου, να ενεργοποιήσεις την καύση λίπους και να ενδυναμώσεις τους μυς σου οι παρακάτω 5 ασκήσεις, ξυπνούν το σώμα σου, το τονώνουν και το ξανανιώνουν! Χωρίς βάρη και εξοπλισμό, εκτέλεσέ τες σε και ένα τεταρτάκι και είσαι έτοιμος.

1 Air squats

Καλή στάση του σώματος, ενίσχυση των γλουτών, ανακούφιση από τους πόνους στην πλάτη, ενίσχυση των ισχίων, είναι μεταξύ άλλων τα οφέλη αυτής της βασικής άσκησης. Όταν εκτελούνται σωστά οι κίνδυνοι μειώνονται σημαντικά και συνήθως υπερκαλύπτονται από τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από τα βαθιά καθίσματα.

Με τα χέρια τεντωμένα μπροστά εκτέλεσε air squats διατηρώντας τους κοιλιακούς σου σφιχτούς καθώς βυθίζεσαι προς το έδαφος. Κάνε 20 επαναλήψεις. Αυτό είναι ένα σετ. Επανάλαβε 2 σετ ακόμη.

2 Σανίδα

Στήριξε τους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών σου στο πάτωμα, αφήνοντας τον κορμό να δημιουργήσει μια ευθεία (από τους ώμους, τον πυρήνα έως τα πόδια). Μείνε σε αυτήν τη θέση για 1 λεπτό, βάζοντας φωτιά στους κοιλιακούς, στους γοφούς, στους τραπεζοειδείς και στους μηριαίους σου. Χαλάρωσε και επανάλαβε για 2 φορές ακόμη.

3 Κάμψεις tiger

Πάρε θέση για push up με το σώμα ψηλά και τα χέρια τεντωμένα σχεδόν κάτω από τους ώμους. Χαμήλωσε και φέρε το στήθος σου στο έδαφος.  Ανασήκωσε το σώμα σου προς τα πάνω άφησε τους πήχεις να ακουμπήσουν στο έδαφος και μετακίνησε το σώμα σου προς τα πίσω. Φέρε ξανά το σώμα μπροστά και το στήθος στο έδαφος και έλα στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 30 κάμψεις, χαλάρωσε και επανάλαβε άλλη μια φορά.

4 Ορειβασίες

Οι ορειβασίες ή mountain climbers είναι μια καλλισθεντική άσκηση που συμβάλλουν στο συντονισμό, την ευκινησία και την ισορροπία. Έχει παρόμοια οφέλη με τη σανίδα, αφού ενεργοποιεί πολλές διαφορετικές ομάδες μυών ταυτόχρονα. Ποιοι άλλοι μύες γυμνάζονται; Ισχία και μπράτσα.

Ξεκίνα μπρούμυτα στο πάτωμα και τέντωσε τα χέρια σαν σε σανίδα. Από τη θέση αυτή φέρε κάθε γόνατο στο στήθος για 60 δευτερόλεπτα (σαν να κάνεις αναρρίχηση). Προσπάθησε να διατηρήσεις σταθερό τον πυρήνα και να κρατήσεις την πλάτη ίσια, χωρίς να κυρτώνει. Επίσης κράτα τα πόδια σου τεντωμένα, σωστά ευθυγραμμισμένα με το υπόλοιπο σώμα σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα γόνατά σου και φρόντιζε να είναι κοντά μεταξύ τους. Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάνεις τόσο πιο fit γίνεσαι, τόσο πιο δυνατούς κοιλιακούς φτιάχνεις. Κάνε 10 επαναλήψεις. Αυτό είναι ένα σετ. Στόχευσε στα 3 σετ.

5 Push ups down dog yoga

Ξεκίνα με push up και, διατηρώντας τους κοιλιακούς σου σφιχτούς ανάπνευσε βαθιά, την ώρα που ωθείς τα ισχία σου προς το ταβάνι. Μείνε εκεί, έκπνευσε όλο τον αέρα και έλα στην αρχική θέση. Κάνε τη για 15 φορές. Αυτό είναι ένα σετ. Κάνε συνολικά 2 σετ.