Fitness

5 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις μετά τα 40

Αν διανύεις την τέταρτη δεκαετία της ζωής σου και έχεις να γυμναστείς από το γυμνάσιο τώρα είναι πιο επιβεβλημένη η άσκηση από ποτέ! Αυτές είναι οι 5 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις μετά τα 40 για να είσαι υγιής και σε φόρμα.

  

 

1 Έντονο περπάτημα

Το περπάτημα είναι από μόνο του μία από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου αφού είναι η πιο φυσική κινήση και το ο πιο εύκολος τρόπος για απώλεια βάρους. Για να μην αναφέρουμε πως το περπάτημα για 20 λεπτά σε ένα άνετο ρυθμό καίει περίπου 80 θερμίδες ενώ επειδή θεωρείται άσκηση χαμηλής έντασης, δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Θέλεις να περπατάς σωστά; Δες τα 5 λάθη που κάνουμε στο…περπάτημα!

2 Σανίδα

Η μυϊκή μάζα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η πυκνότητα των οστών μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Σκέψου ότι η μείωση της οστικής και μυικής μάζας αρχίζει περίπου στην ηλικία των 35. Η ευλυγισία-ευκαμψία και η δύναμη φθίνουν καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του λίπους στο σώμα. Σοκ, το ξέρουμε. Υπάρχουν τρόποι για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, και χωρίς να παίρνεις συμπληρώματα ασβεστίου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ερευνητές στη Γερμανία παρακολουθούσαν τις αλλαγές στην οστική πυκνότητα σε 55 μεσήλικες γυναίκες με οστεοπενία (ουσιαστικά μια κατάσταση που προκαλεί οστική απώλεια) και διαπίστωσαν ότι είναι καλύτερο να ασκούνται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για 30-65 λεπτά. Οι προπονήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό χαμηλής και υψηλής έντασης, cross training με πολλές και διαφορετικές ασκήσεις όπως το τρέξιμο, το κολύμπι και η σανίδα. Κινήσεις όπως οι σανίδες, τα push-ups, τα squats και οι βυθίσεις είναι απαραίτητες για το χτίσιμο των μυών- και απαιτούν αντοχή. Γιατί πρέπει να κάνεις αυτή την άσκηση κάθε μέρα;

3 Κωπηλατική

Οι αρθρώσεις των ώμων είναι ένα βασικό σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουν όσοι έχουν περάσει τα 40. Η κωπηλατική δεν καίει μόνο λίπος και θερμίδες αλλά γυμνάζει την πλάτη και τους μυς των ώμων. Επειδή αυτοί οι μύες εξασθενούν λόγου του ότι είσαι χρόνια σκυμμένος πάνω από ένα γραφείο και υιοθετείς κακή στάση του σώματος, εάν δεν τους ασκήσεις αποδυναμώνονται. Δες 2 εύκολα προγράμματα στην κωπηλατική που θα κάψουν το λίπος

4 Deadlifts

Αυτή η άσκηση απαιτεί τη χρήση πολλών μυών ταυτόχρονα σε σχέση με άλλες σύνθετες ασκήσεις κυρίως όταν ο στόχος σου είναι να χτίσεις δύναμη ή μυς. Τα deadlifts (άρσεις θανάτου) δυναμώνουν την πλάτη και βοηθούν στο να αποκτήσεις καλή στάση σώματος, όταν φυσικά εκτελούνται σωστά. ΓΙ’ αυτό πριν την κάνεις μόνος συμβουλεύσου το γυμναστή σου. Σε ενδιαφέρει και το Deadlifts: 10 λόγοι για να πιάσεις την μπάρα σήμερα κιόλας!

5 Γιόγκα

Δυστυχώς, τα οστά και οι μύες δεν είναι τα μόνα πράγματα που αρχίζουν να φθείρονται καθώς γερνάμε. Είναι σημαντικό να κρατήσεις και την ψυχική σου υγεία υπό έλεγχο. Η κατευναστική δράση και η μείωση του στρες που προσφέρει η γιόγκα μπορεί να σου χαρίσει την ηρεμία που χρειάζεσαι. Επιπλέον, η γιόγκα σε βοηθά να μάθεις να αναπνέεις σωστά. Εστιάζοντας στην αναπνοή βοηθάς το μυαλό σου να λειτουργήσει καλύτερα και βελτιώνεις την ψυχική σου διάθεση, άσε δε που ενισχύεις και την ευλιγισία σου! Διάβασε: Οι 5 Θιβετιανές ασκήσεις: το καλύτερο μυστικό αντιγήρανσης!