Fitness

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις προβολές;

Οι προβολές είναι μια καλή άσκηση για τα πόδια αφού ενεργοποιούνται πολλές μυικές ομάδες ενώ οι γλουτοί δουλεύουν πιο πολύ για να κρατήσουν την ισορροπία του σώματος.  Δες τι άλλο συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις προβολές.

 

 

Τι συμβαίνει στο σώμα σου με τις προβολές;

Πριν ξεκινήσεις την προβολή, ο εγκέφαλός σου στέλνει μήνυμα μέσω των ινών των νεύρων που βρίσκονται στη σπονδυλική σου στήλη για το τι πρόκειται να συμβεί.

Οι μυς είναι φτιαγμένοι από ίνες που περιέχουν δύο είδη πρωτεϊνών. Όταν τους δοθεί το πράσινο φως, οι πρωτεΐνες προκαλούν συστολή των ινών, κάτι που κάνει τα κόκαλα που είναι συνδεδεμένα με τον κάθε μυ να κινούνται.

Οι προβολές προκαλούν μικροσκοπικά σκισίματα στις ίνες των μυών και για να τα διορθώσει, το σώμα σου στέλνει λευκά αιμοσφαίρια, πρωτεΐνες και άλλες επιδιορθωτικές «ουσίες» στα συγκεκριμένα σημεία, μια διαδικασία που αυξάνει το μέγεθος των ινών των μυών και τους δυναμώνει.

Σε ενδιαφέρει: 20 + 1 ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου: το απόλυτο όργανο εκγύμνασης είσαι εσύ!

Τα οφέλη για το σώμα σου όταν κάνεις προβολές

Για πιο δυνατούς μυς φρόντισε την επόμενη φορά στο γυμναστήριο να προσθέσεις προβολές στην προπόνησή σου. 

Ενισχύουν τους μυς σου

Οι ασκήσεις σωματικού βάρους δεν καίνε μόνο θερμίδες γρήγορα αλλά ενισχύουν και τους μυς σου. Η σωστή εκτέλεση των προβολών εμπλέκει έναν μακρύ κατάλογο των μυών στο κάτω μέρος του σώματος σου. Αυτή η άσκηση στοχεύει στους τετρακέφαλους, αλλά απαιτεί και τη χρήση των ισχίων, των γλουτών και των τρικέφαλων. Ενδυναμώνοντας αυτούς τους μυς μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε καθημερινές δραστηριότητες με ευκολία, αλλά σου χαρίζει και περισσότερη δύναμη στις προπονήσεις σου.

Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου

Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα πιο ευέλικτο σώμα. Αυξάνει τη μυική σου μάζα και ενισχύει το βασικό μεταβολικό ρυθμό σου. Με άλλα λόγια, για κάθε κιλό μυικής μάζας  που προσθέτεις καις περισσότερες θερμίδες.

Σου χαρίζουν ευελιξία

Αν κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσεις σφίξιμο στους μυς των ποδιών και των γοφών σου.  Κάνοντας μερικές απλές προβολές μπορείς να τεντώσεις αυτούς τους μυς, να βελτιώσεις την ευελιξία των αρθρώσεων των ισχίων σου και να αποτρέψεις τον πόνο στη μέση που προκαλείται από το σφίξιμο των ισχίων.  

Βελτιώνουν την υγεία σου

Η τακτική προπόνηση δύναμης με ασκήσεις που χρησιμοποιούν το σωματικό σου βάρος είναι κάτι περισσότερο από έναν τρόπο να χτίσεις τους μυς σου και να θαυμάσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Με την αύξηση της αντοχής σου μέσω της άσκησης βελτιώνεις και την υγεία σου. Οι προβολές μπορεί να σου χαρίσουν πιο γερά οστά, υψηλότερα επίπεδα αντοχής, ηπιότερα συμπτώματα κάποιων παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και ο διαβήτης.

 Δες εδώ πώς να κάνεις τις σωστές προβολές.

 

 

 

Φίλια Μητρομάρα