Fitness

5 αμήχανες στιγμές στη γιόγκα και τι να κάνεις με αυτές

Σίγουρα, η γιόγκα μπορεί να μειώνει το άγχος και την ένταση, αλλά μερικές φορές, μπορεί να σου προσφέρει και κάποιες ντροπιαστικές και αμήχανες στιγμές, που να σε κάνουν να νιώσεις άβολα.Τα καλά νέα είναι ότι σε όλους έχει συμβεί κάτι από τα παρακάτω. Οπότε keep calm and do yoga! 

1 Σου φεύγουν αέρια

Το αέρια βρίσκουν κάποιες φορές διέξοδο όταν κάνεις κάποιες ασκήσεις στις γιόγκα πχ σηκώνοντας τα πόδια προς τα πάνω και φέρνοντάς τα προς το στήθος. Πιέζονται όλα τα εσωτερικά όργανα οπότε ο αέρας που υπάρχει μέσα βρίσκει τον τρόπο να βγει! Κάθε φορά που απελευθερώνεις αέρια προσφέρεις στο σύμπαν 59% άζωτο, 21% υδρογόνο, 9% διοξείδιο του άνθρακα, 7% μεθάνιο και 4% οξυγόνο. Ίσως τώρα να καταλαβαίνεις ότι τα στικς σε μία αίθουσα γιόγκα δεν ανάβονται μόνο για να καθαρίσει η ενέργεια του χώρου αλλά και για να αρωματιστεί ο χώρος.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να μην τρως πολύ πριν την άσκηση ή τουλάχιστον να παραλείψεις τα φασόλια και άλλα τρόφιμα όπως αυτά που έχουν πολλές φυτικές ίνες και προκαλούν αέρια. Επίσης, μερικές φορές ο αέρας διέρχεται από τον κόλπο κάνοντας έναν ήχο. Η ενίσχυση των πυελικών μυών και οι ασκήσεις Kegels μπορεί να σε βοηθήσει.

2 Μυρίζουν τα πόδια σου

Στη γιόγκα θα ιδρώσεις και πιθανότατα να μυρίζεις άσχημα. Μην προσπαθήσεις να καλύψεις την άσχημη μυρωδιά με αρώματα ή λοσιόν, γιατί θα το κάνεις χειρότερα. Τι να κάνεις: Έχε μαζί σου υγρά μαντηλάκια και καθάρισε τα πόδια σου όταν τα βγάλεις από τα παπούτσια.  Ένα άλλο τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσεις antiperspirant στα πόδια σου – αυτό επίσης βοηθά στο να γλυστρίσεις στο χαλάκι.

3 Τα ρούχα σου διπλώνουν

Μερικές φορές αναδιπλώνεται προς τα εμπρός και σηκώνεται προς τα πίσω το χαριτωμένο μπλουζάκι γιόγκα.

Τι να κάνεις: Δοκίμασε τα ρούχα στο σπίτι πριν πας στην τάξη γιόγκα. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι δεν δίνουν και πολύ σημασία στην τάξη για το τί φοράς.

4 Πέφτεις κάτω

Το θέμα δεν είναι να πέσεις αλλά να σηκωθείς μετά την πτώση. Όλα είναι μέρος της πρακτικής τη γιόγκα και σου διδάσκει να ακολουθείς τη ροή της. Για παράδειγμα η sirsasana είναι διαδεδομένη ως η στάση που σε θέλει δυνατό. Σε βάζει να ενεργοποιείς το κέντρο και όλους τους μυς του σώματος. Θεωρείται η ανάστροφη asana που προσφέρει ισορροπία και ψυχική ενδυνάμωση. Αυξάνει την ροή του αίματος και την αυτοπεποίθηση. Αλλά σου χαρίζει και μια πολύ σημαντική και σπάνια γνώση. Τη γνώση του να μάθεις να πέφτεις. Πώς να πέφτεις. Ξανά και ξανά. Στην αρχή άγαρμπα και φοβισμένα. Στην πορεία με λίγη παραπάνω σιγουριά και συνείδηση. Στο τέλος με έλεγχο και αποδοχή.

Τι να κάνεις: Να επιμείνεις και να μην τα παρατήσεις. Να μη νιώσεις ότι γελιοποιείσαι. Όλοι πέφτουν. Και όλοι σηκώνονται. Ξανά.

5 Κοιμάσαι

Τρέχει σαλάκι και πιθανότατα να ροχαλίζεις κατά τη διάρκεια της savasana; Συμβαίνει! Μπορεί και να ξανασυμβεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η γιόγκα επιτέλεσε το έργο της: απομάκρυνε κάθε είδους ένταση και σου πρόσφερε την απόλυτη σωματική, ψυχική και συναισθηματική χαλάρωση.

Τι να κάνεις: Να το απολαύσεις!