Fitness

30 ασκήσεις και σπορ που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε

Μπορείς να κάνεις διακοπές χωρίς όμως να κάνεις διακοπή από την άσκησή σου. Ακόμη και στη μέση του πουθενά να βρίσκεσαι κάποιες ασκήσεις και σπορ που θα βρεις στην παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις fit και στις διακοπές σου!

1 Τρέξιμο στην άμμο: Από τις καλύτερες ασκήσεις για χτίσιμο φυσικής κατάστασης. Το τρέξιμο στην άμμο καταναλώνει 1,6 φορές περισσότερη ενέργεια από το τρέξιμο σε σκληρές επιφάνειες όπως άσφαλτος.

2 Περπάτημα στο νερό: Γυμνάζει τους μύες των ποδιών, αυξάνει τις καύσεις ενέργειας, συμβάλλει στη σύσφιξη του δέρματος, μειώνει το σωματικό λίπος και εξαλείφει την κυτταρίτιδα.

3 Jumping Jacks στη θάλασσα: Πολύ καλή αερόβια. Και έχει και πλάκα αν τις κάνεις μαζί με τη γιαγιά σου.

4 Κάμψεις: Πλάγιες, σανίδα, push ups, στο ένα πόδι, chin ups, όλα τα είδη για το πρωί που θα ξυπνήσεις. Χτίζει τέλειο σώμα.

5 Έλξεις σε δέντρο: Βελτιώνεις όλο σου το σώμα, χτίζεις δύναμη, αποκτάς σταθερότητα, αυξάνεις τη φυσική σου κατάσταση και φτιάχνεις πλάτες. Και δεν χρειάζεσαι μπάρα. Ένα γερό κλαδί και έτοιμος!

6 Γιόγκα: Θα σε χαλαρώσει, θα αυξήσει την ευλιγισία και τον συντονισμό σου, θα σε ανακουφίσει από πολλά μυοσκελετικά προβλήματα. Αυτοί είναι οι λίγοι από τους πολλούς λόγους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον «χαιρετισμό στον ήλιο».

7 SUP: συνδυασμός κωπηλασίας και σέρφινγκ που φτιάχνει σώμα διασκεδαστικά.

8 Hiking: Αν έχεις δυνατά πόδια δοκίμασε να κάνεις πεζοπορία σε ανηφορικές διαδρομές, μονοπάτια, φαράγγια. Όλα θα σου φανούν πολύ λίγο μπροστά στην πρόκληση μιας κόντρα ανηφόρας.

9 Ακροστασίες: Φτιάχνει γάμπες ακόμη κι αν τις κάνεις περιμένοντας να σου φτιάξουν τον freddo σου στο beach bar. Διαφορετικά βρες σκαλάκια.

10 Mountain bike: Πολύ καλή αεροβική άσκηση, συνδυάζει αδυνάτισμα με τις ομορφιές της φύσης, ανεβασμένη αδρεναλίνη και σούπερ πόδια.

11 Αεροπορίες (burpees): Η άσκηση που γυμνάζει και τα αυτιά. Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάνεις τόσο δυνατούς κοιλιακούς φτιάχνεις και πιο φιτ γίνεται.

12 Σχοινάκι: Οι πυγμάχοι το έχουν σιγουράκι στις προπονήσεις τους, καθημερινά για 15 λεπτά, τονώνει όλο, μα όλο, το σώμα.

13 Κανό: Τα κουπιά να είναι καλά που γυμνάζουν χέρια, ώμους, πλάτη, αλλά και πλάγιους κοιλιακούς.

14 Αναρρίχηση: Αυτή κι αν είναι γυμναστική κορυφής: αναρρίχηση σε βράχο. Δοκίμασέ τη.

15 Κολύμπι: Μάθε ποια τεχνική θα σε κάνει δελφίνι στο κολύμπι και κάνε σώμα επαγγελματία κολυμβητή.

16 Ροκανίσματα: Κάνε 6-8 25άρια με μικρά διαλείμματα μεταξύ τους και δες το λίπος να καίγεται σε χρόνο dt.

17 Ορειβασίες (mountain climber): Από τις καλύτερες hiit ασκήσεις. Οι κοιλιακοί είναι αυτοί που επιβαρύνονται πειρισσότερο και έπειτα χέρια και πόδια.

18 Βαθιά καθίσματα: Δυναμώνουν τους συνδέσμους γύρω από το γόνατο και αναπτύσσουν το σύνολο των μυών του ποδιού ομοιόμορφα.

19 Wind surfing: Δεν είναι εύκολο σπορ για αρχάριους αλλά όσο καταφέρνεις να μένεις όλο και περισσότερο πάνω στη σανίδα, θα το διασκεδάσεις και θα κάψεις.

20 Surfing: Εξαιρετική αερόβια άσκηση και ισορροπίας, τονώνει όλο το σώμα.

21 Kite surfing: Δοκιμασέ το στο νησί και κάψε θερμίδες. Γιατί να κάνεις kite surf; Διάβασε αυτό το άρθρο!

22 Ισορροπία σε κορμούς δένδρου: Αν είσαι σε βουνό δοκίμασε μετά το τρέξιμο να κάνεις ισορροπία σε πεσμένους κορμούς. Είναι πολύ πιο δύσκολο να περπατήσεις γρήγορα πάνω τους από όσο νομίζεις.

23 Κολύμβηση με βατραχοπέδιλα: Αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη, βοηθά στην ενδυνάμωση των ποδιών και καίει λίπος.

24 Ρακέτες: Ρακέτα, φτώχεια και φιλότιμο ή πώς να γίνεις expert ρακετάκιας με 10 tips και να κάψεις θερμίδες και λίπος κάνοντας το κέφι σου.

25 Γέφυρα και γέφυρα στο ένα πόδι: Ιδανική άσκηση να την κάνεις στο κρεβάτι μόλις ξυπνήσεις. Γυμνάζει κοιλιά, οπίσθια και πόδια.

26 Προβολές: Η κλασική άσκηση που προσφέρει γλυπτική στους γλουτούς αν τις κάνεις και με διάφορες παραλλαγές.

27 Beach Volley: Εκτελείς σερβίς, πατάς στην καυτή άμμο, αλλάζεις γρήγορα θέση, αποκρούεις με μανσέτα, κάνεις βουτιά, πασάρεις, σηκώνεσαι ψηλά, καρφώνεις δυνατά και καις, καις, καις…

28 Beach soccer: Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο σε όλες του τις παραλλαγές και έχεις πρόθυμη παρέα για να φτιάξεις ομάδα, τότε τι κάθεσαι στη σέντρα;

29 Scuba diving: Πολύ καλή καρδιοαναπνευστική, ικανοποιεί την περιέργεια για εξερευνήσεις, προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Scuba diving: Βούτα στα βαθιά!

30 Φρίσμπι: Με την προϋπόθεση ότι η παραλία δεν θα είναι πήχτρα και εσύ θα τρέχεις να το πιάσεις! Χάνεις και δεν το καταλαβαίνεις.