Fitness

3 διαφορετικοί τρόποι να χάσεις κιλά περπατώντας

Ένα απλό περπάτημα σε κρατά σε φόρμα αλλά περπατώντας με στόχο και τεχνική σε βοηθά να κάψεις λίπος και θερμίδες και να χάσεις κιλά.

 

Το περπάτημα δεν είναι απλά ένας καλός τρόπος για να βελτιώσεις το κυκλοφορικό σου, να νιώσεις καλύτερα και να κάψεις επιπλέον θερμίδες. Εάν βγαίνεις για περπάτημα και βαδίζεις πιο γρήγορα, αλλάζεις τερέν, μιξάρεις τις διαδρομές σου και προσπαθείς να περπατάς αρκετά και να βελτιώνεσαι κάθε φορά, τότε έχεις μια αερόβια άσκηση χαμηλού αντίκτυπου και μέτριας έντασης που σου προσφέρει πολλά οφέλη και σε βοηθά να κάψεις λίπος και θερμίδες.

1 Κάνε διαλειμματικήΈνας τρόπος για να κάψεις πολύ περισσότερο λίπος είναι να ενσωματώσεις τις διαλειμματικές βόλτες. Το διαλειμματικό περπάτημα είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης που απαιτεί από εσένα να αλλάζεις το ρυθμό των περιπάτων σου δουλεύοντας σε μικρότερες εκρήξεις πραγματικά έντονου περπατήματος. Μεταβάλλοντας την ταχύτητα του περπατήματός σου θα αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό και θα αυξήσεις την καύση θερμίδων, χάνοντας περισσότερο βάρος.

Πώς να το κάνεις

  • Κάνε προθέρμανση περπατώντας με εύκολο ρυθμό για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια, για 30 δευτερόλεπτα, περπάτησε έντονα όσο πιο γρήγορα μπορείς, μετά από το οποίο χαλάρωσε το περπάτημά σου. Επανάλαβε τουλάχιστον 9 φορές.
  • Κάνε αποθεραπεία 10 λεπτά περπατώντας.

2 Περπάτα σκανδιναβικά!

Το Nordic Walking ή σκανδιναβικό περπάτημα, που ιδρύθηκε από Φινλανδούς σκιέρ που ήθελαν να παραμείνουν σε φόρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι μια πιο έντονη εκδοχή του περπατήματος κατά την οποία χρησιμοποιείς μπατόν που βοηθούν στην ώθηση. Είναι πολύ καλή προπόνηση για απώλεια βάρους και διασκεδαστική γιατί περπατάς μέσα στη φύση.

Έρευνα που διεξήχθη από το Bristol Nordic Walking στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το αυτός ο τύπος περπατήματος καίει 45% περισσότερες θερμίδες από το κανονικό περπάτημα. Το σκανδιναβικό περπάτημα ενεργοποιεί περισσότερους μυς από το συνηθισμένο περπάτημα, όπως το στήθος, τα χέρια, τους ώμους, τους κοιλιακούς και άλλους βασικούς μυς, όπως τα πόδια. Επιπλέον, τα μπατόν σε ωθούν προς τα εμπρός και σε βοηθούν να περπατήσεις γρηγορότερα, αυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς σου και δαπανώντας περισσότερη ενέργεια.

3 Δοκίμασε το Rucking

Το Runking είναι το περπάτημα με βάρος (βγαίνει από το rucksack walking). Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για την αύξηση της έντασης των περιπάτων σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φοράς ένα σακίδιο πλάτης με βάρος. Βασίζεται στη φόρτιση και είναι ένας καλός τρόπος για να κάνεις το περπάτημα πιο δύσκολο όταν σου φαίνεται πολύ εύκολο. Μπορείς να ξεκινήσεις με ελαφρύ βάρος στην αρχή και σταδιακά να αυξήσεις τη δύναμή σου.

4 Άλλαζε συχνά τερέν

Περπάτα σε ανηφόρες για να αυξήσεις την ένταση και να πετύχεις υψηλότερο καρδιακό ρυθμό. Ιδανικά, φόρα έναν παλμογράφο ώστε να μπορείς να μετρήσεις την ένταση του περπατήματος σου σε ανηφόρα.

Πώς να βελτιώσεις το περπάτημά σου

1) Περπάτα πολλές και διαφορετικές διαδρομές, καθώς αυτό απομακρύνει την πιθανή πλήξη.

2) Μέτρα κάθε φορά το σκορ που κάνεις και την επόμενη φορά βάζε στόχο να ξεπερνάς το προηγούμενο.

3) Έχε μαζί ένα μπουκάλι νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση.

4) Αν περπατάς περισσότερα από 10 χιλιόμετρα πάρε το iPod σου μαζί σου καθώς η μουσική θα σου κρατήσει ευχάριστη παρέα.

5) Έχε ένα μικρό σνακ στην τσέπη σου σε περίπτωση που χρειαστείς επιπλέον ενέργεια