Fitness

2 ασκήσεις για να ρίξεις την μπάκα γρήγορα

Δεν θα σoυ πούμε ψέματα: μαγικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά δεν υπάρχουν. Όμως μπορείς να ενσωματώσεις στην προπόνησή σου μόλις 2 ασκήσεις οι οποίες «δουλεύουν» το συγκεκριμένο σημείο και φέρνουν αποτελέσματα σε συνδυασμό πάντα με διατροφή.

 

 

Τι να κάνεις

Αντικατέστησε τα 15 λεπτά του διαδρόμου και θα έχεις σούπερ αποτέλεσμα.

Ξεκίνα με 15 αιωρήσεις με kettlebell και αμέσως μετά με 15 burpees.

Στη συνέχεια, χωρίς διάλειμμα, κάνε άλλες 14 επαναλήψεις με τα kettebell και άλλες 14 επαναλήψεις burpees.

Συνέχισε έτσι μέχρι να φτάσεις σταδιακά στη μία επανάληψη για κάθε άσκηση.

Αν ολοκληρώσεις το σύνολο των ασκήσεων, από τις 15 μέχρι το ένα θα έχεις κάνει 120 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση, δηλαδή 240 επαναλήψεις! Επίσης, η προπόνηση αυτή πρέπει να γίνεται με γρήγορο ρυθμό. Κατά μέσο όρο, αυτό θα πρέπει να σου πάρει πάρει μόνο περίπου τρία δευτερόλεπτα ανά επανάληψη. Έτσι θα κάνεις αυτές τις 240 επαναλήψεις σε μόλις 12 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις θερμίδες στο φουλ και θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου για ώρες μετά την προπόνηση σου! Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, μπορείς πάντα να κάνεις ένα διάλειμμα και να επαναλάβεις την προπόνηση.

2 ασκήσεις για να ρίξεις την μπάκα γρήγορα!

1 Αιωρήσεις με kettebell (kettebellswings) με τα δύο χέρια

Είναι μια τέλεια άσκηση για απώλεια λίπους και φυσική κατάσταση. Οι οπίσθιοι μηριαίοι και οι γλουτοί εξασκούνται επίσης πολύ.

Πώς την κάνεις: Σε όρθια στάση κράτησε ένα kettebell στα χέρια σου. Λύγισε τα γόνατά σου φέρνοντας το σώμα μπροστά. Κάνε αιώρηση του kettebell με γρήγορη κίνηση ανάμεσα στα πόδια σου πίσως μπρος. Το κεφάλι σου κράτα το ψηλά και τη πλάτη σου ίσια.

 

 

2 Burpees

Τα Burpees είναι μια απο τις καλύτερες καλλισθενικές ασκήσεις που υπάρχουν. Τονώνουν το μεταβολικό σύστημα και καίνε ένα τόνο θερμίδες.

Πώς τα κάνεις: Από όρθια θέση άνοιξε τα πόδια σου στο εύρος των ώμων. Λύγισε τα γόνατα και φέρε τα χέρια σου μπροστά, ανάμεσα από τα γόνατά σου. Σφίξε τους κοιλιακούς σου και σπρώξε τα πόδια σου προς τα πίσω ώστε να έρθεις σε θέση push up. Επέστρεψε στην αρχική θέση με ένα ακόμη τίναγμα με φόρα και επανέλαβε.

 Φίλια Μητρομάρα