Fitness

2 άχρηστα κόλπα που όλοι οι κολυμβητές πρέπει να γνωρίζουν

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κολύμπι είναι δύσκολο. Αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα που υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν και κάποια κόλπα που μπορείς να κάνεις και να διασκεδάσεις!

 

Σε κάθε άθλημα υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μαθαίνεις συμμετέχοντας. Για παράδειγμα, κάθε καλός παίκτης μπάσκετ ξέρει πώς να στριφογυρίζει μια μπάλα στο δάχτυλό του. Οι κολυμβητές δεν διαφέρουν. Αυτά είναι τα δύο κόλπα που πρέπει να γνωρίζει κάθε κολυμβητής, αλλά ο προπονητής σου δεν θα σου τα διδάξει ποτέ. Θα πρέπει να τα μάθεις από μόνος σου.

Πώς να ψεκάζεις νερό με τα χέρια σου

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις αυτό το κόλπο: Επειδή θα μπορείς να πυροβολείς ή να ψεκάζεις με νερό τους άλλους.

Πώς να το κάνεις: Πρώτα, σταύρωσε καλά τα δάχτυλά σου μεταξύ τους και τους αντίχειρές σου. Τώρα, βάλε τα χέρια κάτω από το νερό. Κλείσε τα χέρια έτσι ώστε οι να είναι σφιχτά μεταξύ τους. Σήκωσε τα έξω από το νερό. Εάν είναι καλά σφιχτά, το νερό θα μείνει ανάμεσα στα χέρια σου. Σφίξτε τα χέρια σου σαν να ενώνεις τις παλάμες σου. Εάν αυτό γίνει σωστά, το νερό θα εκτοξευτεί από το μπροστινό μέρος των χεριών σου. Εάν το νερό βγαίνει από κάπου αλλού, προσπάθησε να ρυθμίσεις τη λαβή σου.

Δακτυλίδια νερού

Γιατί πρέπει να γνωρίζεις αυτό το κόλπο: Για τις φωτογραφίες. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο όμορφο κόλπο που κάνουν οι κολυμβητές.

Πώς να το κάνεις: Πάρε θέση ύπτιου μέσα στην πισίνα. Βγάλε περίπου το μισό αέρα – ωστόσο προσοχή!, εξακολουθείς να χρειάζεσαι αέρα για τα δακτυλίδια νερού!

Για να αποφύγεις να μπει νερό από τη μύτη σου, θα πρέπει να την κρατήσεις κλειστή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για αυτό, αλλά πρέπει να τα κρατήσεις τα χέρια μακριά από το στόμα. Με το κεφάλι προς τα πίσω και το πρόσωπό σου παράλληλο με την επιφάνεια της πισίνας, κάνε μία γρήγορα εκπνοή με το στόμα σας σε σχήμα Ο. Με πολλή εξάσκηση, τα δακτυλίδια νερού θα τα καταφέρεις.