Fitness

Bodyweight flow: Η προπόνηση που κάνει ο πυγμάχος Γιάννης Παλαιολόγου και έχει τέτοιο σώμα!

Η νο.1 τάση είναι η προπόνηση bodyweight flow για δύναμη, αντοχή και τέλειο σώμα!

 

 

Τί είναι η προπόνηση bodyweight flow;

H προπόνηση bodyweight flow είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων σωματικού βάρους, που διαδέχονται η μία την άλλη σε ροή. Ουσιαστικά η προπόνηση αυτή μετακινεί κάθε άρθρωση στο σώμα, χρησιμοποιεί όλο το εύρος κίνησης, αργή και γρήγορη, στρίβοντας και τεντώνοντας, πηδώντας, κάνοντας κάμψεις και έρπην. Οι ασκήσεις απαιτούν δύναμη, ισορροπία, ευελιξία και κινητικότητα ταυτόχρονα. Η ομαλή μετάβαση από τη μία άσκηση στην άλλη απαιτεί συντονισμό και συγκέντρωση, ειδικά όταν γίνεται σε καθορισμένο χρόνο, με ταχύτητα ή/και πολλές επαναλήψεις. Ακριβώς όπως στις πολεμικές τέχνες, η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων αυτών μπορεί να δείξει τη φυσική κατάσταση του ατόμου που τις εκτελεί. Ενώ οι βασικές ασκήσεις απαιτούν κάποιο επίπεδο ικανότητας και φυσικής κατάστασης, αυτές οι ασκήσεις είναι σε άλλο level, δίνοντάς σου μια ακριβή αξιολόγηση για το ποιες είναι πραγματικά οι ικανότητές σου.

O μαχητής αθλητής Γιάννης Παλαιολόγος

Γιατί να κάνεις bodyweight flow;

Με την προπόνηση bodyweight flow έχεις «εκρήξεις» σωματικής δραστηριότητας που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους και ταυτόχρονα προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση. 

Στην προπόνηση bodyweight flow καθορίζεις το ρυθμό της προπόνησής σου και την εναλλάσσεις. Έτσι κάποιες μέρες μπορείς να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας κι άλλες να γυμνάζεσαι με πιο χαλαρούς ρυθμούς δημιουργώντας μία ποικιλία. Επιπλέον, η προπόνηση bodyweight δεν απαιτεί τη χρήση οργάνων ή εξοπλισμού οπότε επιλέγεις εσύ που θα γυμναστείς.

Προπόνηση bodyweight flow στην παραλία

Ο επαγγελματίας αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών, προπονητής και σύμβουλος διατροφής, Γιάννης Παλαιολόγος σου δείχνει ένα γρήγορο bodyweight flow workout, από την εμπειρία και τη γνώση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες και προπονήσεις σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να αφιερώσεις 15 – 20 λεπτά και να κάνεις 3-5 σετ.

 

Μετά την προθέρμανση

1 Περπατητές προβολές στην άμμο

2 Σανίδα με γόνατα στους αγκώνες

3 Σανίδα με μετακίνηση

4 Burbees εναλλάξ με περπατητές προβολές

5 Push ups

6 Σανίδα με χτυπήματα στον ώμο

 Δες εδώ την προπόνηση. 

 

Για περισσότερες προπονήσεις δες εδώ