Fitness

10λεπτη προπόνηση για τον μέσο κορμό, χωρίς εξοπλισμό!

Το μυϊκό σύστημα του μέσου κορμού είναι ο στυλοβάτης του σώματός σου. Και αυτό γιατί σου επιτρέπει να στέκεσαι όρθιος και να κινείσαι, βοηθάει στον έλεγχο της κίνησης, μεταφέρει ενέργεια, κατανέμει δυνάμεις και κυρίως προστατεύει τη μέση σου.

 

 

Οι μύες του μέσου κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις και στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Οι κοιλιακοί όταν ισχυροποιούνται υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, αποτρέποντας κακώσεις και τραυματισμούς στις ωμοπλάτες, τον αυχένα και στη μέση. Έτσι, οποιαδήποτε άσκηση γυμνάζει τους μυς του μέσου κορμού είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις.

Εάν είσαι πολυάσχολος και πιστεύεις ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο για γυμναστήριο υπάρχει λύση: αντί να παρατήσεις τελείως την άσκηση, αφιέρωσε μόλις 10 λεπτά την ημέρα για να κάνεις μια αποτελεσματική προπόνηση που θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις το μέσο κορμό και να μη νιώθεις πόνο στη μέση ή την πλάτη. Να θυμάσαι όμως ότι το ενδυναμώσεις τον μέσο κορμό δεν το κάνεις για να αποκτήσεις σμιλεμένους κοιλιακούς. Ένας δυνατός κορμός δεν προσφέρει απλά μια καλογυμνασμένη κοιλιά αλλά και καλύτερη στάση σώματος. 

 Διάβασε ακόμη: Κυκλικό πρόγραμμα καύσης λίπους: Με 10 λεπτά προπόνηση θα κάψεις τα πάντα!

Η 10λεπτη προπόνηση

Αυτή η 10λεπτη προπόνηση, χωρίς εξοπλισμό, στοχεύει στον πυρήνα και ενισχύει τους κοιλιακούς σου από κάθε γωνία. Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή στο ξενοδοχείο το τριήμερο. Ρύθμισε το χρονόμετρό σου για 10 λεπτά και επανάλαβε αυτή την κυκλική προπόνηση όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μπορείς, κάνοντας ενδιάμεσα διαλείμματα.

 

1 DEADBUGS

6 επαναλήψεις ανά πλευρά, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση

Η άσκηση deadbug είναι μια φανταστική και απλή άσκηση που ενισχύει τους βαθιούς μυς των κοιλιακών και δίνει άμεσα αποτελέσματα.

 Δες ακόμη: 12 ασκήσεις, 7 λεπτά, 1 πρόγραμμα βασισμένο στην επιστήμη

2 SALUTE PLANKS

 

8 επαναλήψεις ανά πλευρά, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση

Όλοι γνωρίζουμε ότι η σανίδα είναι μια εξαιρετική άσκηση διαχείρισης σωματικού βάρους για να ενισχυθεί ο κορμός. Αλλά αντί να την κρατάς μόνο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, κάνε τη πιο δύσκολη. Αν σηκώσεις το ένα χέρι, θα αυξήσεις την ένταση στην κοιλιά.

 

3 BEAR CRAWL

 

10 μέτρα, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση

Η άσκηση αυτή ενισχύει τη λειτουργικότητα του σώματος, αυξάνει τη σταθεροποίηση και την κινητικότητα του κορμού ενεργοποιώντας όλες τις μυικές ομάδες του σώματος. Είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις δυνατούς, σέξι κοιλιακούς και να αποκτήσεις περισσότερη σταθερότητα σε όλο το σώμα.

 

Σημείωση: Σε αυτό το θέμα εστιάσαμε στους κοιλιακούς αλλά όταν μιλάμε για εκγύμναση μέσου κορμού δεν εστιάζουμε μόνον σε αυτούς. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κορμού και σε κάθε επίπεδο της κίνησης. Διαφορετικά η πλάτη σου δεν θα είναι τόσο ισχυρή και θα υπάρξει μια ανισορροπία στο σώμα.