Fitness

10 σίγουροι τρόποι να εντάξεις την πρωινή γυμναστική στη ζωή σου

Θέλεις να αθλείσαι από το πρωί αλλά δεν βρίσκεις τρόπο να βάλεις την πρωινή γυμναστική στο πρόγραμμα ή το πρόγραμμα σε μια σειρά; Για αυτό είμαστε εδώ!

Κάθε επιθυμία μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να έχεις είτε θέληση, είτε τεχνική. Εμείς θα σου δώσουμε τα τρικ για να σηκωθείς το πρωί, να μην χάσεις χρόνο από την στιγμή που θα ξυπνήσεις και να βρεις κίνητρο. Εσύ απλά σήκω!

Καλύτερα να έχεις και να σου περισσεύουν 

Δύο είναι καλύτερα από ένα, έτσι δεν είναι; Το πρώτο ξυπνητήρι χτυπάει λίγο πιο νωρίς δίνοντάς σου χρόνο να πας στο διπλανό δωμάτιο να κλείσεις το επόμενο ξυπνητήρι που χτυπάει δυνατότερα, αν δεν το κάνεις, πρόβλημά σου! Οπότε έτσι ξεπερνάς το πρόβλημα του πρωινού ξυπνήματος!

 

Βάλε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι

…γιατί θα το κλείσεις και θα ξανακοιμηθείς. Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων, οι οποίο τοποθετούν το ξυπνητήρι στο κουρτινόξυλο, στο διπλανό δωμάτιο, στο πάτωμα ή κάτω από το κρεβάτι. Όλοι

ξυπνούσαν είναι η αλήθεια.

 

Πακετάρισε τα πράγματά σου από το βράδυ 

Αν έχεις προετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ (ρούχα άθλησης, ρούχα και εξοπλισμός δουλειάς), τότε ξυπνώντας με τον τρόπο που είπαμε, θα μπορείς να πας για πρωινή άθληση σε ελάχιστο χρόνο από την ώρα που ξύπνησες.

 

Ετοίμασε το γρήγορο πρωινό σου από το βράδυ

Μια μπανάνα, ένα γιαούρτι με λίγο μέλι ή μια χούφτα ξηροί καρποί, είναι ότι πρέπει για να βοηθήσεις το σώμα σου να ανταπεξέλθει της πρωινής άσκησης μετά από πολλές ώρες χωρίς πρόσληψη θερμίδων.

 

Coffee ready

Αν σου αρέσει ο ελληνικός ή ο φραπέ βάλε την ζάχαρη και τον καφέ από το βράδυ. Για εσπρέσσο σε κάψουλα, φρόντισε να έχεις βάλει την κάψουλα από την χτεσινή μέρα, αν φτιάχνεις εσπρέσσο σε κανατάκι ή σε group-άκι, ας έχεις προσθέσει τον καφέ από την προηγούμενη.

 

Πλύνε το πρόσωπό σου κατευθείαν

Με το που ξυπνήσεις πήγαινε να πλύνεις το πρόσωπό σου. Είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξυπνήσεις.

 

Σκέψου το μετά

Και πιο συγκεκριμένα πως θα νιώσεις μετά την άσκηση. Αυτό το high που θα νιώσεις μετά το τρέξιμο είναι απολύτως ανταποδοτικό, ενώ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις από τον απογευματινό σου χρόνο για να αθληθείς. 

 

 

Η σκυλοβόλτα

 

Οκ, το έχετε καταλάβει. Συμπαθούμε τα κατοικίδια. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, ότι η σκυλοβόλτα, που συνήθως γίνεται το πρωί

η μια αποτελεί πολύ καλό κίνητρο άσκησης και για τον άνθρωπο.

 

Με παρέα

 

Είτε με κάποιον φίλο που ξυπνάει το ίδιο νωρίς, είτε με μια παρέα, θα αποκτήσεις τόσο το κίνητρο του να τα πεις με φίλους, όσο και το αντικίνητρο να μην τους απογοητεύσεις.

 

Φτιάξε το υπόλοιπο πρόγραμμα γύρω από την άσκηση

 

Σκέψου την πρωινή άσκηση σαν τον λόγο για να κάνεις πρωινό ντούς. Σκέψου ότι μετά το ντους σε περιμένει ένα όμορφο πρωινό, μετά το πρωινό πας στην δουλειά σου με άλλη ενέργεια ή διάθεση και γυρνώντας βλέπεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Αυτή η διαδικασία σκέψης, δημιουργώντας συνειρμικές σχέσεις μεταξύ ασχέτων πραγμάτων, είναι ικανή να σε κρατήσει στο πρόγραμμά σου.