Fitness

10 πραγματάκια να κάνεις στις διακοπές σου για να μη βαριέσαι

Ετοιμάσαμε μία λίστα με 10 πραγματάκια που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου και να σου βγουν και σε καλό! Σπάνε την ανία και καίνε θερμίδες ενώ σου προσφέρουν τέλειες καλοκαιρινές αναμνήσεις (και ωραίες φωτογραφίες για το Instagram)!

1 Stand Up Paddle

Photo by alexandre saraiva carniato from Pexels

Ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις επιτέλους να σταθείς όρθιος σε μία σανίδα και να δεις τους μυς σου να ενεργοποιούνται ένας ένας. Το Stand Up Paddle βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, το συντονισμό, την ευελιξία και τη σταθερότητα του πυρήνα. Γυμνάζει πολλές μυϊκές ομάδες, συμβάλλει στην καύση λίπους, στη μυϊκή ενδυνάμωση και τόνωση και είναι εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Διάβασε περισσότερα: Stand Up Paddle: Μυική ενδυνάμωση και τόνωση με συνταγή γιατρού!

2 Scuba diving

Όσοι έχουν την τύχη να κάνουν καταδύσεις αναφέρουν ότι τόσο η επαφή με το νερό, όσο και η περιήγηση σε έναν κόσμο κρυμμένο και απομακρυσμένο από την καθημερινότητά μας, είναι μόνο δύο από τα στοιχεία, για να ζήσεις μία εξαιρετική περιπέτεια στην ηρεμία του βυθού. Καιρός να μάθεις να χρησιμοποιείς τον εξοπλισμό αυτόνομης κατάδυσης σε ρηχά νερά και να ζήσεις μια γρήγορη και εύκολη εισαγωγή στην υποβρύχια εξερεύνηση. Διάβασε περισσότερα: Scuba diving: Βούτα στα βαθιά!

3 Mountain hiking

Photo by Eric Sanman from Pexels

Με την ορεινή πεζοπορία όχι μόνο θα ανακαλύψεις, θα διασκεδάσεις αλλά θα κάψεις και θερμίδες. Επίσης, είναι μια καλή άσκηση για γαστροκνήμιους και τετρακέφαλους που ο διάδρομος στο γυμναστήριο δεν γυμνάζει. Tονώνει όλο το σώμα και γυμνάζει γλουτούς ενώ τονώνεται το κυκλοφορικό σύστημα, αφού αυξάνεται η καρδιακή και αναπνευστική συχνότητα. Αν είσαι αρχάριος, προτού ξεκινήσεις να παίρνεις τα βουνά, κάνε αερόβια προπόνηση σε διαλειμματική μορφή δηλαδή συνδύασε χαλαρό, μέτριο, δυνατό, μέτριο, χαλαρό περπάτημα, σε μία προπόνηση 40 λεπτών. Διάβασε περισσότερα: Mountain hiking: Τώρα έχεις 4 λόγους για να πάρεις τα βουνά

4 Ιστιοπλοΐα

Photo by Oliver Sjöström from Pexels

Ποτέ δεν είναι αργά να μπεις σε ένα σκάφος… Η ιστιοπλοΐα είναι συναρπαστική και ένα από τα ωραιότερα αθλήματα που υπάρχουν, γιατί συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας και την πρόκληση του ανέμου με τις ικανότητες των αθλητών, που πρέπει να είναι πολύ καλά γυμνασμένοι, ειδικά στα πόδια και τη μέση αλλά και καλά καταρτισμένοι. Διάβασε περισσότερα: Ιστιοπλοΐα: Οι 4 κανόνες του skipper

5 Μountain bike

Photo by Dó Castillo from Pexels

Τι σε κάνει καλύτερο αναβάτη; Ο χρόνος που περνάς πάνω στο ποδήλατό σου. Τώρα στις διακοπές σου έχεις περισσότερο χρόνο και μπορείς να πάρεις τα… βουνά! Η συναρπαστική οδήγηση ενός mountain bike βοηθούν στην έκκριση ενδορφινών και σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα. Επιπλέον, καις θερμίδες και αισθάνεσαι καλύτερα. Καλό deal! Διάβασε περισσότερα: 8 τρόποι για να γίνεις καλύτερος στο mountain bike!

6 Plogging!

Όχι άλλα σκουπίδια σε θάλασσες και σε ακτές! Με το plogging τρέχεις και μαζεύεις σκουπίδια. Πέρα από τα προφανή οφέλη για το περιβάλλον το plogging φτιάχνει καλή φυσική κατάσταση αφού εντάσσεις στην άσκησή σου περισσότερες κινήσεις σε σχέση με το απλό τρέξιμο. Το σταμάτημα, το σκύψιμο, τα καθίσματα, το έστω και μικρό επιπλέον βάρος και ένα σωρό άλλες κινήσεις, εμπλουτίζουν το μονότονο τρέξιμο και σε ωφελούν σε επίπεδο αντοχής και ευλυγισίας. Διάβασε περισσότερα: Fitness trend: Τι είναι το plogging;

7 Κολύμπι

Αν μισείς ή βαριέσαι τη γυμναστική δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βουτιά στη θάλασσσα. Άντε και δυο! Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μάθεις να κολυμπάς σωστά. Κολύμπι σημαίνει προπόνηση. Η αντίσταση στο θαλασσινό νερό, τα κύματα, ακόμα και η μορφολογία του βυθού, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν συμμάχους σου σε αυτό το είδος προπόνησης. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις βάλε και βατραχοπέδιλα και κάψε θερμίδες σαν τρελός. Διάβασε περισσότερα: Μισείς τη γυμναστική; 15 λόγοι να ξεκινήσεις το κολύμπι!

8 Σκαρφάλωμα στα δέντρα

Το σκαρφάλωμα στα δέντρα είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα, φτιάχνει φυσική κατάσταση και σε κάνει ευέλικτο. Μπορεί να μας χωρίζουν χιλιάδες χρόνια από τους προγόνους μας αλλά το σκαρφάλωμα στα δέντρα εξακολουθεί να παραμένει καταγεγραμμένο στο DNA μας. Στις διακοπές βρες δέντρα και κάνε τον Ταρζάν! Θα διασκεδάσεις αλλά και θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα! Διάβασε περισσότερα: Το σύνδρομο του Ταρζάν: Το σκαρφάλωμα στα δέντρα είναι το νέο fitness!

9 Kite surf

Photo by APG Graphics from Pexels

Το kite surf γυμνάζει ώμους, χέρια, γλουτούς, πόδια και κοιλιακούς. Καταπονεί το σώμα σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις τεχνικές που δοκιμάζεις. Αυτό που χρειάζεσαι, εκτός από τον εξοπλισμό, είναι σίγουρα να έχεις δυνατά πόδια. Μην ξεχνάς ποτέ το κράνος σου και μελέτησε τις τεχνικές αυτοδιάσωσης. Διάβασε περισσότερα: Γιατί να κάνεις kite surf; Διάβασε αυτό το άρθρο!

10 Αναρρίχηση σε βράχο

Η Μέκκα της αναρρίχησης είναι η Κάλυμνος. Τι θα έλεγες να έκανες μερικά μαθηματάκια και να πήγαινες διακοπές στο νησί των σφουγγαράδων; Διάβασε περισσότερα: Γυμναστική κορυφής: αναρρίχηση σε βράχο