Fitness Mom

Fitness Mom: Ένα βήμα πίσω, για ένα άλμα μπροστά!

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θέλω: Θέλω να βγάλω 10 χιλιόμετρα σε λιγότερο από μια ώρα, να τα πηγαίνω καλά με την online δουλειά μου και τις ασχολίες μου, να έχω ένα καθαρό και μαζεμένο σπίτι, ένα χαρούμενο μωρό, έναν ικανοποιημένο σύζυγο και έναν ήρεμο έφηβο. Θέλω επίσης να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να μου μένει χρόνος απλά για να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Αυτή η λίστα φαντάζει μικρή στο κεφάλι μου και όντως είναι. Αυτό που εμείς η μαμάδες δεν συνειδητοποιούμε συνήθως είναι ότι οι στόχοι μας βασίζονται στο πως θα κάνουμε όλους τους υπόλοιπους χαρούμενους.

Πρέπει όμως να θέσουμε ως προτεραιότητα την δική μας ευτυχία. Γιατί αν δεν είμαστε εμείς χαρούμενες, τότε τίποτα από τα υπόλοιπα δεν θα γίνει σωστά. Απλώς πρέπει να δεις τι σε κάνει πιο ευτυχισμένη, τι σου προσφέρει περισσότερη γαλήνη και να το βάλεις πρώτο στη λίστα. Τότε όλα θα μπουν σε μια σειρά. Είμαι τυχερή γιατί ξέρω τι με κάνει χαρούμενη: να πηγαίνω γυμναστήριο και να είμαι δραστήρια. Αν καταφέρω να έχω αυτά, τότε πάντα καταφέρνω να τα βγάλω πέρα με την υπόλοιπη λίστα με σχετική ευκολία. Τώρα αν δεν καταφέρω να τα τελειώσω όλα στη λίστα…τουλάχιστον θα έχω κάνει ένα πράγμα που με κρατά επικεντρωμένη. Λοιπόν, βάζω μια πρόκληση στον «δικό μου χρόνο» γιατί διαφορετικά θα καταντήσει ρουτίνα.

Άρα πάμε πίσω στην πρόκληση. 10 χιλιόμετρα σε λιγότερο από μια ώρα. Πλησιάζω κι έχω ήδη καλές βάσεις για να ξεκινήσω. Αυτό που δεν έχω καταφέρει και τόσο καλά μέχρι στιγμής είναι να δώσω αρκετό χρόνο στον εαυτό μου. Και δεν εννοώ αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο ή στο να κάνω οτιδήποτε άλλο, απλά δεν δίνω στον εαυτό μου αρκετό χρόνο για να φτάσω τον στόχο μου. Με νοιάζει πολύ το αποτέλεσμα και αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον μου. Άρα κάνω ένα βήμα πίσω. Αυτήν την εβδομάδα η γυμναστική μου ήταν κυρίως ασκήσεις για ενδυνάμωση, cross training και πολύ stretching. Κατάφερα να απομακρυνθώ από τον στόχο που είχα θέσει για να έχω καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά έτσι κατάφερα να διατηρηθώ σε φόρμα, να μείνω υγιής και να κρατήσω σε τάξη ό,τι άλλο υπήρχε στην λίστα με τις υποχρεώσεις μου. Παραδόξως (ή ίσως καθόλου παραδόξως), είδα τόση βελτίωση στην φυσική μου κατάσταση μέσα σε μια εβδομάδα όση δεν είχα δει εδώ και κάμποσο καιρό. Και αυτό με έκανε ακόμη πιο χαρούμενη και πιο αποτελεσματική, γεγονός που βοήθησε στο να μπει χαρά στο σπίτι. Και μαζί με αυτό, κατάφερα να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση χωρίς να προσπαθήσω καν. Ανανέωσα και τον σκοπό μου…ναι!! Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζω την πρόκληση των 10 χιλιομέτρων σε αναμονή, αποκλείεται!!! Απλώς θα δώσω περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου… και μετά… ΘΑ ΣΚΙΣΩ!!! Χαχαχαχα