ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να κάψεις σήμερα αυτό που έφαγες χθες!

2 σοκολατάκια μαύρης σοκολάτας = περίπου 110 θερμίδες

 

Πώς να τις κάψεις

Στάσου με τα χέρια τεντωμένα μπροστά σου, κρατώντας ένα γεμάτο μπουκάλι νερού 1/2 λίτρου. Κάνε επιτόπου τροχάδην για 3 λεπτά, σηκώνοντας τα γόνατα όσο πιο ψηλά μπορείς και προσπαθώντας να μη χύσεις το νερό. Επανάλαβε τρεις φορές, σταματώντας για 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ.

Εναλλακτικά: Kαθάρισε τα παράθυρα για 20 λεπτά.

 

1 αναψυκτικό τύπου κόλα = περίπου 140 θερμίδες

 

Πώς να τις κάψεις

Στάσου με τα πέλματα ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και σκύψε σε θέση καθίσματος, κρατώντας ίσια την πλάτη. Έπειτα, πήδηξε προς τα πάνω και προς τα εμπρός όσο πιο ψηλά και μακριά μπορείς. Επανάλαβε πηδώντας προς τα αριστερά, προς τα πίσω και προς τα δεξιά (ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο). Εκτέλεσε 3 σετ των 10 γύρων.

Εναλλακτικά: Aνέβα και κατέβα σκάλα για 20 λεπτά.

 

1 μικρό σακουλάκι πατατάκια = περίπου 180 θερμίδες

 

Πώς να τις κάψεις

Ξάπλωσε μπρούμυτα παίρνοντας θέση για push-up (με τους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών στο πάτωμα και το υπόλοιπο σώμα στον αέρα). Φέρε το αριστερό γόνατο προς το στήθος, κρατώντας τα δάχτυλα του ποδιού στο πάτωμα και έπειτα τέντωσε το πόδι ξανά προς τα πίσω. Επανάλαβε με το δεξί γόνατο. Κάνε την άσκηση για 2 λεπτά.

Εναλλακτικά: Περπάτησε γρήγορα για 20 λεπτά σε ανώμαλο έδαφος.

 

Έχε και αυτά υπόψη σου

 

* Για να κάψεις ένα μεγάλο burger (340 θερμίδες) πρέπει να κανεις 50 λεπτά jogging!

* Για να κάψεις ένα κομμάτι πίτσας σπέσιαλ (περίπου 210 θερμίδες), πρέπει να κάνεις 20 λεπτά ποδήλατο.

* Για να κάψεις μια σαλάτα caesar που παρήγγειλες στο γραφείο (450 θερμίδες) πρέπει να κάνεις 90 λεπτά κοιλιακούς χωρίς διακοπή (οκ διάλεξε συνδυασμό από τα πάνω)!