Interviews

Εισαγωγή στο Bokwa από την Ράνια Αλεξοπούλου Bokwa B.E.S.T.

1. Τι είναι το Bokwa®;

Το Bokwa ® είναι μια νέα και εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες του Bokwa ® ζωγραφίζουν νοητά γράμματα και αριθμούς με τα πόδια τους, ενώ παράλληλα εκτελούν ένα αναζωογονητικό και εθιστικό cardio πρόγραμμα.

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών ζωγραφίζουν το Bokwa L ® , 3 , J , K και δεκάδες άλλα βήματα στο άκουσμα των δημοφιλέστερων  τραγουδιών της μουσικής σκηνής.

 undefined

undefined

 

2. Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το Bokwa;

 

Η ενασχόληση μου με το Bokwa® ξεκίνησε πριν απο 3 χρόνια όπου έψαχνα ένα καινούργιο πρόγραμμα για τους μαθητές μου, αλλά και ένα πρόγραμμα που να φέρει στη σχολή μου «νέο αίμα» ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας!

Σε ένα επαγγελματικό μου ταξίδι στην Γερμανία ανακάλυψα το Bokwa® και έκτοτε πραγματικά το αγάπησα!

 

3. Από ποιά είδη χορού, άσκησης ή μουσικής έχει επιρροές;

 

Το Bokwa είναι πρωτότυπο. Επειδή στο Bokwa ® τα βήματα είναι δομημένα με βάση τις μορφές των γραμμάτων και των αριθμών, το να κάνεις Bokwa ® δεν απαιτεί να μετράς τα βήματα , όπως τα περισσότερα προγράμματα γυμναστικής και χόρου . Απλά ακούμε την μουσική και κινούμαστε ελεύθερα στο ρυθμό, το ίδιο κάνουν και οι δεκάδες άλλοι συμμετέχοντες που μοιράζονται την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους με εσάς.

 

Χωρίς Χορογραφία

 

Μόλις ξέρετε το βήμα, μπορείτε να κάνετε το βήμα χωρίς να  χρειάζεται να ακολουθήσετε την προσωπική χορογραφία ενός εκπαιδευτή. Επειδή τα βήματα ακολουθούν την ίδια δομή , δεν έχει σημασία αν το κάνετε στην  Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ταϊβάν, στην Αυστραλία, την Αγγλία ή τις ΗΠΑ, το Bokwa ® είναι πραγματικά παγκόσμιο.

 

Δημοφιλείς ραδιοφωνικές επιτυχίες

 

Κάνουμε Bokwa ® χρησιμοποιώντας δημοφιλή μουσική που απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό. Η μουσική είναι αναζωογονητική και εθιστική, ενώ είναι πιθανό να κάνετε Bokwa ® ακούγοντας τα ίδια τραγούδια που ακούτε στο αυτοκίνητό σας .

 

undefined

 

4. Για ποιές ηλικίες είναι κατάλληλο;

 

Όλοι μπορούν να κάνουν Bokwa ®. Επειδή τα βήματα είναι δομημένα ως γράμματα και αριθμούς όλοι μπορούν να κάνουν Bokwa ®. Από 4 χρονών εως 75 ετών, άνδρες και γυναίκες. Οι άνθρωποι με τα δύο αριστερά πόδια που δεν μπορούν να χορέψουν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής λάτιν και χορευτές. Όλοι μπορούν να έχουν μια καταπληκτική εμπειρία στο ίδιο μάθημα!

 

5. Πόσες θερμίδες καίει κανείς κάνοντας Bokwa;

 

Κάνοντας Bokwa μπορεί κάποιος να κάψει 800-1200 θερμίδες την ώρα. Η διαφορά των 400 θερμίδων εξηγείται καθώς παίζουν ρόλο η ηλικία και η ένταση με την οποία κάνει Bokwa ® o μαθητής.

 

undefined 

 

6. Πως μπορεί κάποιος να γίνει Bokwa instructor;

 

Παρακόλουθώντας την εκπαίδευση και αφου επιτύχει στο πρακτικό μέρος, μπορεί κάποιος να γίνει πιστοποιημένος Bokwa Instructor.

 

Πληροφορίες θα βρείτε στο www.bokwafitness.com Instructor training!

 

7. Σε πόσα γυμναστήρια γίνονται μαθήματα Bokwa αυτήν την στιγμή, υπάρχουν γυμναστήρια που ψάχνουν Bokwa instructors και δεν βρίσκουν;

 

Λόγω του ότι το Bokwa είναι ολοκαίνουργιο πρόγραμμα (μετράει 4 χρόνια μόνο λειτουργίας) στην Ελλάδα είναι αρκετά καινούργιο. Όμως μπορεί κάποιος να βρει μαθήματα στην Αττική σε Ηράκλειο , Ίλιον, Ν.Ιωνια, Κοκκινο Μύλο, Ανω Λιόσια, Χαϊδάρι, στην Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και στην Πελοπόνησσο σε Λουτράκι, Αίγιο, Αγ. Θεοδώρους, Πάτρα και Χαλκίδα!

Υπάρχει ζήτηση από γυμναστήρια αλλα και studios στην Αττική (Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Κηφισιά κτλ) καθώς και σε νησιά (Χίος, Ροδος, Μύκονος).

 

Ολοκλήρωμένη εικόνα για το ποιός διδάσκει και σε ποιόν χώρο, μπορεί κάποιος να βρει στο επίσιμο site της εταιρίας www.bokwafitness.com στην ενότητα Find an instructor

 

8. Πως πήγε το 1ο συνέδριο Bokwa στις Βρυξέλλες; Συνήθως τα πρώτα συνέδρια είναι σούπερ δημιουργικά.

 

Το 1ο Bokwa B.E.S.T conference στις Βρυξελλές ήταν απλά…ΤΕΛΕΙΟ δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω! Αλλά δυστυχώς για έσας ήταν μόνο για τους B.E.S.T (Bokwa Educational Specialist Trainer) για τους εκπαιδευτές εκπαιδευτών. Όμως ακολούθησε ένα Bokwa Beαt event στο οποιο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Instructor αλλά και οι μαθητές τους, όπου κάνουν masterclasses με εμας (τους εκπαιδευτες Ευρώπης), με τον δημιουργό του προγράμματος Paul Mavi, αλλά και να δοκιμάσουν τις υπόλοιπες ειδικότητες Bokwa (Bokwa Tone & Core, Bokwa step & up και το ολοκαίνουργιο Bokwa Punch 'n Strike (για τους πιό μάχιμους).

 

9. Πόσο σας περιορίζει η Bokwa σαν εταιρεία;

 

Γενικά περιορισμοί δεν υπάρχουν. Χρησιμοποιόντας την σωστή φόρμουλα του μαθήματος μπορεί ο κάθε Instructor αναλογως με το στύλ του ή / και την δημιουργικότητα του να διαφοροποιήσει το μάθημα του.

Όμως πάντα χρησιμοποιώντας την σωστή φόρμουλα!

Βασικά σκοπος μας είναι να κάνει ο instructor τον DJ και ο κόσμος να ακολουθεί περνώντας την ώρα του καλά! Χωρίς να σκέφτεται αν κάνει κάτι λάθος ή αν ο δάσκαλος είναι καλύτερος από αυτόν.

 

Σε ευχαριστούμε Ράνια για την συνέντευξη που μας παραχώρησες.

 

Ευχαριστώ και εγώ για τον χρόνο σας.

 

Πληροφορίες για το πρώτο επίπεδο εκμάθησης Bokwa με την Ράνια Αλεξοπούλου Bokwa B.E.S.T., σε ζωντανή σύνδεση με τον δημιουργό του Paul Mavi στις 15 Ιανουαρίου!

 

Σοφοκλής Αρχοντάκης