ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια ενεργειακά gel χρειάζεσαι σε έναν αγώνα;

Δεν είναι διαφήμιση προϊόντων αυτά τα 4 ενεργειακά gel. Είναι προϊόντα που η ομάδα του wefit τα έχει τεστάρει σε αγώνες και έχει διαπιστώσει ότι έχουν καλά αποτελέσματα στην απόδοση. Δοκίμασε ένα από αυτά τα 4 ενεργειακά gel!

 

 

Γιατί χρειάζεσαι ενεργειακά gel

Το ενεργειακά gel είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να επανατροφοδοτούν τις αποθήκες γλυκογόνου με την ακριβή ποσότητα υδατάνθρακα, την ποσότητα δηλαδή που χάνεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Τα ενεργειακά gel προσφέρουν μια γρήγορη και άμεση τόνωση στον οργανισμό επειδή λόγω της σχεδόν ρευστής τους σύστασης απορροφώνται γρηγορότερα από τη στέρεα τροφή με υδατάνθρακες, διοχετεύοντας μεγαλύτερη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα (πριν από τους μυς). Αυτό επιδρά σημαντικά στην τόνωση του σώματος, αφού αρχικά ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας τη γλυκόζη του αίματος. Ανάλογα με την ένταση του κάθε αθλήματος χρειάζεται να παίρνεις ένα gel κάθε 45-60 λεπτά προπόνησης. Διάβασε σχετικά: Πώς να επιλέγεις τα σωστά ενεργειακά σνακ και τζελ

  

1 Για σταθερή ενέργεια: Ενεργειακό gel GU ROCTANE – Γεύση Σοκολάτα Καρύδα (Chocolate Coconut) – καφεΐνη

Γιατί: Το GU Roctane Energy Gel έχει δημιουργηθεί για απαιτητικές προπονήσεις και αγώνες. Διαφέρει από το original GU Energy Gel έχοντας στην σύνθεση του περισσότερο νάτριο, ένας ηλεκτρολύτης που βοηθάει στην ενυδάτωση, και περισσότερα αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας που προλαμβάνουν την μυϊκή και πνευματική κόπωση και μειώνουν τον μυϊκό καταβολισμό.

Στην αρχή ξεκίνησε σαν το μυστικό των επαγγελματιών και από το 2008 είναι διαθέσιμο σε όλους. Περιέχει ένα μίγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων που παρέχουν σταθερή ενέργεια άμεσα, ηλεκτρολύτες για αναπλήρωση των υγρών που χάνονται με την εφίδρωση και καφεΐνη για άντληση περισσότερης δύναμης και ελαχιστοποίηση της αίσθησης του πόνου. 

2 Για vegans: Spring Vegan Canaberry, Ενεργειακό Τζελ

Γιατί: Το Canaberry είναι ειδικά σχεδιασμένο για τρέξιμο υψηλών επιδόσεων σε 50K, μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο ή 10K. Περιέχει μια ισορροπημένη σύνθεση υδατανθράκων που συμβάλλει σε κάθε πετυχημένη προσπάθεια, χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και / ή της μαλτοδεξτρίνης. Πάρε ενέργεια και κάνε έξυπνη αποκατάσταση, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και ζάχαρη! 

Το Canaberry περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCT). Αυτά έχουν μικρότερη μοριακή δομή και έτσι, απορροφώνται πολύ πιο γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος σε σχέση με τα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου. Επειδή δεν χρειάζονται καρνιτίνη για να μεταφερθούν στα μιτοχόνδρια και να μετατραπούν σε ενέργεια, η παραγωγή της γίνεται γρηγορότερα. Αυτή η ενέργεια χρησιμεύει ως καύσιμο για την προπόνηση και εμποδίζει τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει τα απόθεμα γλυκογόνου.

3 Για άμεση ενέργεια: SiS GO Isotonic Gel Apple

Γιατί: Είναι το πρώτο παγκοσμίως isotonic gel που παρέχει ενέργεια γρήγορα. Περιέχει 22 γραμμάρια υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης. Είναι σχεδιασμένο να καταναλώνεται χωρίς νερό, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να διογκωθεί, κάτι που μπορεί μερικές φορές να συμβεί με την υπερενυδάτωση. ‘Εχει βραβευτεί με το Queens award και το προτιμούν οι αθλητές αντοχής. Περιέχει μαλτοδεξτρίνη με προστιθέμενες γλυκαντικές ουσίες. 

4 Για εκπληκτική έκρηξη ενέργειας: QNT Energel Forest Fruit 30mg Caffeine

Γιατί: Το Energel περιέχει ένα μοναδικό μείγμα υδατανθράκων (35g ανά δόση, γλυκόζη, ισομαλτουλόζη και φρουκτόζη), δίνοντάς σου μια εκπληκτική έκρηξη ενέργειας. Η καφεΐνη και το γκουαράνα αυξάνουν την απόδοσή σου και τα επίπεδα ενέργειας και σου επιτρέπουν να συνεχίσεις!