ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να μουλιάζεις τα αμύγδαλα στο νερό;

Το αμύγδαλο θεωρείται ως ξηρός καρπός ένα σπουδαίο superfood επειδή είναι πλούσιο σε πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Μερικά από αυτά είναι οι ίνες, τα ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε, το ασβέστιο κλπ. Ωστόσο, υπάρχει ένα μυστικό για να πάρεις όλα τα οφέλη του, όπως συνιστούν και οι διαιτολόγοι: να τα μουλιάζεις σε νερό. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις τα μέγιστα από τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά του. Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το μοναδικό σνακ που χρειάζεσαι

 

 

 Γιατί να μουλιάζεις τα αμύγδαλα σε νερό;

1  Είναι πιο εύπεπτα

Εάν αφήσεις τα αμύγδαλα σε νερό για όλη τη νύχτα, απελευθερώνουν ένα ένζυμο που περιέχεται στη φλούδα του. Αυτό το ένζυμο κάνει το αμύγδαλο πιο εύπεπτο ενώ τα θρεπτικά συστατικά του απελευθερώνονται και απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό. Τα αμύγδαλα περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες που είναι σημαντικές για την κινητικότητα του εντέρου.

2 Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης

Τα αμύγδαλα είναι πολύ πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Όταν τα αμύγδαλα είναι σε νερό, απελευθερώνουν τη βιταμίνη Ε και τα μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα διάφορα συστήματα του σώματος.

3  Διατηρούν την υγεία της καρδιάς

Εκτός από τη μείωση της κακής χοληστερόλης, τα αμύγδαλα στο νερό απελευθερώνουν επίσης θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία εμποδίζει πολλές καρδιακές παθήσεις που οφείλονται στο οξειδωτικό στρες. Τα υψηλά επίπεδα καλίου και τα χαμηλά επίπεδα νατρίου συμβάλλουν στην πρόληψη της υπέρτασης

4 Tονώνουν τον εγκέφαλο

Τα αμύγδαλα στο νερό απελευθερώνουν λιπαρά που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας, όπως η μνήμη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση 4-6 αμύγδαλα καθημερινά ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σου.

5 Ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί με αμύγδαλα στο νερό, επειδή ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

6 Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Τα υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών σε διατηρούν πιο χορτάτο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας έτσι την υπερκατανάλωση τροφής και την αύξηση βάρους.

7 Σου προσφέρουν υγιές δέρμα

Όλες οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα αμύγδαλα, προάγουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Ειδικότερα, η βιταμίνη Ε αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενεργώντας ως αντιοξειδωτικό και απομακρύνοντας οποιεσδήποτε ελεύθερες ρίζες που θα προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα.