ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δυσκοιλιότητα; Βρήκαμε την τέλεια φυσική λύση!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών πολλοί υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Ακόμη κι αν δυσκολεύεσαι συχνά στις επισκέψεις σου στην τουαλέτα, σου βρήκαμε την τέλεια φυσική λύση: ένα βαζάκι χειροποίητης μαρμελάδας pandrosia με σύκο και βιολογική αλόη! Με αυτό θα ενεργοποιήσεις το πεπτικό σου σύστημα και θα απαλλαγείς από τη δυσκοιλιότητα.

Δυσκοιλιότητα: Πώς να ενεργοποιήσεις το πεπτικό σου σύστημα

Πίνε άφθονο νερό: βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που περιέχει το σύκο.

Τρώγε μικρά και συχνά γεύματα, ούτως ώστε να λειτουργεί εύρυθμα το έντερό σου και να μην επιβαρύνονται το συκώτι και το πάγκρεας από την ξαφνική υπερκατανάλωση φαγητού. 


Ασκήσου για 20-30΄την ημέρα. Αν η εργασία σου είναι καθιστική, κάνε συχνά διαλείμματα και μικρούς περιπάτους.


Μην αγνοείς τα αντανακλαστικά του εντέρου, επειδή βιάζεσαι (π.χ. να φύγεις από το σπίτι, να πας στη δουλειά κλπ.). 

Δοκίμασε τη χειροποίητη μαρμελάδα pandrosia με σύκο και βιολογική αλόη. Η πιο φυσική λύση για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι να εντάξεις στις διατροφικές σου συνήθειες αυτήν την χειροποίητη μαρμελάδα. Μετά από 2-3 μέρες, ίσως και νωρίτερα, θα διαπιστώσεις ότι το έντερό σου θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί ομαλά.

Γιατί να επιλέξεις τη χειροποίητη μαρμελάδα pandrosia

Η χειροποίητη μαρμελάδα pandrosia με σύκο και βιολογική αλόη περιέχει το συστατικό που αποτελεί τη νο1 φυσική λύση για τη δυσκοιλιότητα, καθώς και βιολογική αλόη. Συγκεκριμένα:

ΤΟ ΣΥΚΟ

  • Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, τονώνει τη λειτουργία του εντέρου, δρα ως ήπιο καθαρτικό και συμβάλλει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.
  • Περιέχει πρεβιοτικά, τα οποία τρέφουν και βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των “καλών βακτηρίων” της εντερικής χλωρίδας, βελτιώνοντας έτσι την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Προστατεύει και τα οστά. Το σύκο αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο αυξάνει την οστική πυκνότητα. Σε συνδυασμό με την υψηλή του περιεκτικότητα σε κάλιο, αντισταθμίζει την απομάκρυνση του ασβεστίου μέσω της διούρησης που προκαλείται από την υπερκατανάλωση αλατιού. Αυτό διατηρεί το ασβέστιο στα οστά μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει σημαντικές ποσότητες πολύ-φαινολικών φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών. Επιπλέον, διαθέτει αντιοξειδωτικές βιταμίνες (Α, Ε, Κ), οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Η ΑΛΟΗ

  • Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, με αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, φιλικό με το ανθρώπινο σώμα. Περιέχει συστατικά και ένζυμα που μπορούν να επιβραδύνουν ή να εμποδίσουν την ανάπτυξη φλεγμονών στο σώμα. 
  • Διατηρεί την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, βελτιώνει την ποιότητα του βλεννογόνου και των τοιχωμάτων του παχέος εντέρου και λιπαίνει τις βλεννώδεις μεμβράνες με αποτέλεσμα τη γρήγορη διέλευση των κοπράνων.
  • Έχει ευεργετική δράση στη μείωση της καούρας στο στομάχι, όπως και σε άλλου είδους πεπτικές διαταραχές.
  • Βοηθά στην αποτοξίνωση. Τo ζελέ αλόης έχει αποτοξινωτική δράση, απορροφά τις τοξίνες και τις απομακρύνει από τον οργανισμό. Έτσι μειώνει το τοξικό φορτίο και σου προσφέρει ενέργεια.

Η ελληνική εταιρεία pandrosia

Η εταιρεία pandrosia, η οποία είναι αμιγώς ελληνική, ξεκίνησε από το Πυλί της Κω, όπου η οικογένεια Δρόσου καλλιεργεί βιολογική αλόη. Συνδυάζοντας το βιολογικό ελαιόλαδο, τα βότανα, τους καρπούς και το μέλι του τόπου τους, με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη για τη φύση, πιστή στην ποιότητα και σε συνεργασία με έμπειρους ερευνητές και επιστήμονες, δημιούργησε προϊόντα (περιποίησης και διατροφής) υψηλής αξίας για την υγεία, την ομορφιά και την ευζωία.

Η χειροποίητη μαρμελάδα pandrosia με σύκο και βιολογική αλόη δεν έχει προσθήκη πηκτίνης και συντηρητικών, δεν περιέχει χρωστικές ουσίες και αρωματικές ύλες.

Εάν την επιλέξεις με ζάχαρη έχε υπόψη σου ότι περιέχει 70 γρ. φρούτου ανά 100 γρ. μαρμελάδας και τη μαγεία της αλόης.

Εάν την επιλέξεις χωρίς ζάχαρη, τότε η περιεκτικότητά της είναι 100% φρούτο.

Φίλια Μητρομάρα