ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δώσε ώθηση στην σεξουαλική σου ζωή με το τριβόλι (και ξύπνα το διαόλι)!

Πολύ πριν την ιδέα του Viagraη Ελληνική ύπαιθρος, «γιάτρευε» την χαμηλή λίμπιντο, την στυτική δυσλειτουργία και την χαμηλή έκκριση τεστοστερόνης με αυτό το φθηνό (γιατί υπάρχει παντού) ζιζάνιο.

 

Μια από τις αξιοπρόσεκτες ενέργειες είναι ότι το τριβόλι τονώνει την ωορρηξία, αλλά ταυτόχρονα βοηθά και τους άντρες στην σπερματογένεση! Όλα αυτά χάρη στην δραστική ουσία Πρωτοδιοσίνη!

 

Στους αθλητικούς κύκλους το τριβόλι έχει επίσης αυξημένη ζήτηση, τόσο για την αύξηση της τεστοστερόνης σε άντρες και γυναίκες, αλλά κυρίως σε αθλήματα όπου δεν σημειώνονται αντιντόπινγκ κοντρόλ, γιατί άντε να τους εξηγήσεις τι εστί τριβόλι…

 

Στις γυναίκες θεωρείται ότι μετριάζει τις παρενέργειες της εμμηνόπαυσης, αλλά δεν θεωρείται ευεργετική η παρατεταμένη χρήση του χωρίς διακοπή. Είτε ακολουθήστε τον χρυσό κανόνα της εναλλαγής, για παράδειγμα με Μάκα, είτε διακόψτε την λήψη τριβολιού για τουλάχιστον 2 εβδομάδες ανά δίμηνο.

 

Στην Ελλάδα συναντάται κατά τόπους η έκφραση «τριολίστηκα» η οποία περιγράφει το επώδυνο πάτημα των αγκαθιών του και τα χοροπηδητά και ουρλιαχτά που ακολουθούσαν. Όπως και να τοποθετήσεις τον σπόρο, ο οποίος προστατεύεται από τα αγκάθια, ένα από αυτά θα κοιτάζει πάντα πάνω. Αυτό αντιγράφηκε είτε σαν αιχμή ακόντιου, είτε ως σιδερένια καρφιά για να εμποδιστεί προέλαση ιππικού, είτε στις μέρες μας ως μέσο να σκάσουν τα λάστιχα των υπόπτων σε καταδίωξη (πάλι σαν μεταλλικά καρφιά). Ανθίζει από τον Μάϊο μέχρι τον Οκτώβρη και ως θεραπευτικό βότανο χρησιμοποιούνται και τα φύλλα και τα άνθη και οι σπόροι (οι οποίοι περιέχουν μεγαλύτερο μέρος της δραστικής ουσίας).

Τρόπος παρασκευής: Το τριβόλι πρέπει να βράσει καλά. Τόσο καλά σε σημείο να έχει εξατμιστεί τουλάχιστον το 1/3 του νερού κατά τον βρασμό. Ύστερα το σουρώνετε και μπορείτε να το πίνετε σε μικρές δόσεις σε ποτηράκια του εσπρέσσο, μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

 

Στην περίπτωση που θελήσετε να το πάρετε σε μορφή ομοιοπαθητικού σκευάσματος η πρωτοδιοσίνη καλό είναι να περιέχεται σε ποσοστό από 50% και πάνω, αν και δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να προτιμήσετε το ομοιοπαθητικό φάρμακο, από το συμπλήρωμα ή το βότανο. Το τριβόλι κυκλοφορεί και σε φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως τα Τριβολίν, Τριπεστάν και Τρίμπουλους.

Όπως θα έπρεπε να συμβαίνει και με άλλα σκευάσματα υπέρ της λίμπιντο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με καρδιακά προβλήματα ή εγκύους σε καμία περίπτωση. Πάντα θα πρέπει να αναζητήσετε την συμβουλή του γιατρού σας, προτού πάρετε οποιοδήποτε σκεύασμα.