ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα Dukan: Με μπριζόλα και κοτόπουλο χάνεις 2 κιλά την εβδομάδα

Ο δρ. Pierre Dukan, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως γιατρός, μεταπήδησε στη διατροφολογία μετά την επιτυχία της δίαιτάς του. Ανεξάρτητα από όσα έχουν ακουστεί δες πόσο εύκολο είναι να τρως μπριζόλα και κοτόπουλο και να χάνεις μέχρι 2 κιλά την εβδομάδα!

Οι 4 φάσεις

1η φάση: Επίθεση (Attack Phase)

Διαρκεί από 2 έως 7 ημέρες και στοχεύει στη γρήγορη απώλεια βάρους 1,5 με 2 κιλά την εβδομάδα. Βασίζεται στη «δίαιτα των καθαρών πρωτεινών» η οποία σου επιτρέπει ένα ξεκίνημα δυνατό.

Τι μπορείς να φας: Μόνο τροφές με πρωτείνες χαμηλές σε λιπαρά όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο, μπριζόλες, αυγά, ψάρια, άπαχα γαλακτοκομικά και 1.5 κ.σ. πίτουρο βρόμης καθημερινά.

Τι άλλο κάνεις: 20 λεπτά περπάτημα καθημερινά.

2η φάση: Πλεύση

Διαρκεί όσο χρειάζεται για να φτάσεις στο βάρος που θέλεις. Χάνεις 1 κιλό την εβδομάδα. Η φάση αυτή βασίζεται στη «δίαιτα των εναλλασσόμενων πρωτεινών».

Τι μπορείς να φας: Μία μέρα τρως καθαρή πρωτεΐνη και την επόμενη πρωτεΐνη μαζί με λαχανικά. Επιτρέπονται 28 λαχανικά. Κάθε μέρα τρως 2 κ.σ. πίτουρο βρόμης. Και πίνεις πολύ νερό.

Τι άλλο κάνεις: 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά.

 

3η φάση: Σταθεροποίηση

Σε αυτή τη φάση σταθεροποιείς το βάρος σου. Αποσκοπεί στην πρόληψη του φαινομένου γιο γιο, το οποίο εμφανίζεται μετά από κάθε απότομη μείωση του σωματικού βάρους. Είναι μία περίοδος όπου το σώμα είναι ευάλωτο επειδή έχει την τάση να επανακτήσει πολύ εύκολα τα κιλά που έχει χάσει για αυτό και η διάρκειά της είναι πολύ συγκεκριμένη: 10 μέρες για κάθε κιλό απώλειας βάρους.

Τι μπορείς να φας: Πρωτεΐνες με λαχανικά, προσθέτοντας σταδιακά ένα και έπειτα 2 φρούτα, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 40 γρ.τυρί. Δυο φορές την εβδομάδα μπορείς να φας άμυλο όπως ζυμαρικά, ενώ παίρνεις bonus και δυο «εορταστικά» γεύματα με τροφές που στερήθηκες όπως σοκολάτα. Σε αυτή τη φάση τρως 3 κ.σ. πίτουρο βρόμης την ημέρα.

Τι άλλο κάνεις: 25 λεπτά περπάτημα καθημερινά.

4η φάση: Συντήρηση

Από δω και πέρα υιοθετείς αυτή τη φάση ως τρόπος ζωής. Είναι η πιο σημαντική φάση από τις τέσσερις του προγράμματος, μπορείς να φας ό,τι θέλεις αρκεί να ακολουθείς αυτά τα τρία απλά μέτρα.

1) Να καταναλώνεις αποκλειστικά πρωτεΐνες μια συγκεκριμένη μέρα την εβδομάδα

2) Να τρως καθημερινά 3 κ.σ. πίτουρο βρόμης,

3) Να σταματήσεις τα… ανσανσέρ και να περπατάς 20 λεπτά καθημερινά.

 

Γιατί να κάνεις τη δίαιτα Dukan:

* Χάνεις πολύ γρήγορα τα κιλά που θέλεις.

* Δεν πεινάς επειδη δεν υπάρχει περιορισμός στις ποσότητες των τροφών που μπορείς να καταναλώνεις.

* Δεν μετράς θερμίδες.

* Μπορείς να μειώσεις τη χοληστερίνη, να σταθεροποιήσεις την πίεση και το σάκχαρο και να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα.

…και γιατί να μην την κάνεις:

* Επειδή στην πρώτη φάση καταναλώνεις αποκλειστικά πρωτείνες και αυτό μπορεί να τσιμπήσει τις τιμές της χοληστερίνης.

* Δεν έχει φρούτα οπότε δεν είναι ισορροπημένη και σχετίζεται με ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, τουλάχιστον στην 1η φάση και τη 2η.

* Μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα ή ατονία.

 

Στο eShop μας μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα Dukan