ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αθλητικό πρωινό έτοιμο από το βράδυ!

Αν για σένα το αθλητικό πρωινό είναι μια πονεμένη ιστορία σου έχουμε τη συνταγή! Το μόνο που χρειάζεται το πρωί είναι να προσθέσεις τη μπανάνα και να το φας!

 

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η vegan διατροφή είναι βαρετή και άγευστη. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για συνταγές με νόστιμα υλικά. Αν δεν έχεις χρόνο για αθλητικό πρωινό φτιάξ’το από το βράδυ! Αυτό το pudding με σπόρους chia που έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, μελάσα που περιέχει μεταξύ άλλων σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, γάλα αμυγδάλου, χωρίς λακτόζη αλλά γεμάτο με πρωτείνη, μέταλλα, φυτοστερόλες και καλά λιπαρά, όχι κορεσμένα ή βλαβερά και μπανάνα, πλούσια σε κάλιο. Όλο το pudding σου παρέχει πρωτείνη και υδατάνθρακες, τέλειο για μετά την πρωινή προπόνηση ως σούπερ αθλητικό πρωινό.

Δες σχετικά: Σπόροι chia: 15 ιδέες και συνταγές για τους απολαύσεις

Αθλητικό πρωινό με chia και μελάσα

Θα χρειαστείς

4 κσ σπόρους chia

1 1⁄2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου

1 κγ σκόνη κανέλας

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

2 κσ μελάσα

2 μπανάνες

1 κσ νιφάδες καρύδας

Οδηγίες

Μούλιασε τους σπόρους chia σε νερό τουλάχιστον για 3 ώρες, και στη συνέχεια ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακάτεψε τους σπόρους chia, το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη κανέλας, τη βανίλια, το θαλασσινό αλάτι και τη μελάσα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί πολτοποίησε μια μπανάνα με ένα πιρούνι και πρόσθεσέ την στο αθλητικό πρωινό.

Μπορείς να βάλεις από πάνω φέτες μπανάνας και νιφάδες καρύδας. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις τη μπανάνα με ανανά ή με μάνγκο. 

Καλή απόλαυση!

• ΘΕΡΜΙΔΕΣ:340 • ΠΡΩΤΕΙΝΗ:7 γρ •ΛΙΠΑΡΑ:13 γρ• ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 54 γρ • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 14.5