ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλήθεια ή ψέμα; Ποια superfood έχουν πράγματι αποτέλεσμα;

Ακούς κατά καιρούς ότι κάποια τροφή έχει υπερδυνάμεις και μπορεί να σε κάνει superman, το λιγότερο! Αλήθεια, ποια superfood έχουν πράγματι αποτέλεσμα;

 

 

Σπόροι Chia: Αλήθεια

Οι σπόροι Chia είναι όντως μια σούπερ τροφή. Αυτοί οι θρεπτικοί σπόροι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Είναι υδρόφιλα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σπόροι έχουν την ικανότητα να απορροφούν περισσότερο από δώδεκα φορές το βάρος τους σε νερό, καθιστώντας τους superfood για βαθιά ενυδάτωση, διατηρώντας την υγρασία και βελτιώνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Διάβασε σχετικά: Οι… Chia από την (Λατινική) Αμερική θα σε κάνουν στυλάκι!

Γύρη μέλισσας: Ψέμα

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με ισχυρισμούς ότι η γύρη των μελισσών είναι ένα superfood φορτωμένο με πρωτεΐνες. Ενώ το πρωτεϊνικό μέρος έχει μία αλήθεια, η γύρη των μελισσών δεν είναι superfood. Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για την υποστήριξη των ισχυρισμών ότι η γύρη των μελισσών προσφέρει σημαντικά οφέλη. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για έντονη αλλεργική απόκριση και αναφυλακτικό σοκ σε μερικά άτομα.

Γλυκοπατάτες: Αλήθεια

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα στη βιταμίνη C. Πολλοί αθλητές είναι ανεπαρκείς σε κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο και χαλκό, μέταλλα για τη βέλτιστη λειτουργία των μυών. Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά και πολλά άλλα, καθιστώντας τες μια ιδανική επιλογή για τους αθλητές.

Αγαύη: Ψέμα

Η αγαύη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη από κάθε εμπορική γλυκαντική ουσία στην αγορά. Η φρουκτόζη είναι δύσκολη για το συκώτι και βάζει το σώμα σου σε λειτουργία αποθήκευσης λίπους. Καλύτερη επιλογή: Χρησιμοποίησε το ακατέργαστο μέλι ή τη Stevia με φειδώ, όταν θέλεις λίγη γλυκύτητα.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash