ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος

Γιατί δεν χάνεις βάρος; Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος και καλό είναι να τους εξετάσεις

 

 

Έχεις κατακράτηση

Εάν ζυγίζεσαι τακτικά, θα παρατηρήσεις πώς το βάρος σου αυξομειώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου μπορεί να κάνει κατακράτηση νερού (ή να αποβάλλει υγρά). Τι επηρεάζει την κατακράτηση νερού; Μπορεί να είναι οι ορμόνες ή τα τρόφιμα που καταναλώνεις. Αλλά στη δίαιτα ο σκοπός δεν είναι να χάσεις υγρά αλλά συγκεκριμένο ποσοστό λίπους. Διάβασε σχετικά: Τα 10 μυστικά όπλα στο αδυνάτισμα 

Οι ορμόνες σου είναι άστατες

Τα παχύσαρκα άτομα έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να συμβάλουν στην αντίσταση στην ινσουλίνη, που αυτό οδηγεί στην αποθήκευση λίπους. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου είναι ικανοποιητικά. Εάν παρατηρήσεις, μετά τα 40, δεν χάνεις τόσο εύκολα βάρος και αυτό το φαινόμενο θεωρείται φυσιολογικό λόγω της αναμενόμενης πτώσης της τεστοστερόνης.

Χάνεις μυϊκή μάζα

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν όσοι ακολουθούν μία δίαιτα είναι να λιμοκτονούν. Αν μειώσεις κατά πολύ τις θερμίδες και δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη, τότε είναι πιθανό το σώμα σου να χάσει μυϊκή μάζα. Τι συμβαίνει όταν χάνεις μυϊκή μάζα; Επιβραδύνεται ο μεταβολικός ρυθμός και το σώμα σου αποθηκεύει λίπος.  

Δεν τρως τρόφιμα υψηλής ποιότητας

Μπορεί να καταναλώνεις τις σωστές θερμίδες, αλλά είναι το σώμα σου υγιές; Για να λειτουργεί το σώμα σου αποτελεσματικά και να καίει θερμίδες πρέπει να του χορηγείς τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Η απώλεια βάρους δεν αφορά μόνο την ποσότητα τροφής, αλλά και την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνεις.

Δημοσιευμένη μελέτη της American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι η υψηλή γλυκαιμική διατροφή (δίαιτα που περιέχουν επεξεργασμένα σιτηρά, ζάχαρη και άμυλο) οδηγεί σε αύξηση βάρους. Διάβασε σχετικά: Αδυνάτισμα: Γιατί πρέπει να σταματήσεις να μετράς θερμίδες; 

 Δεν λαμβάνεις τα σωστά συμπληρώματα

Το φαγητό δεν είναι αρκετό για να χάσεις βάρος. Είναι σημαντικό να λαμβάνεις επίσης τα σωστά συμπληρώματα. Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (BCAAs), για παράδειγμα, βοηθούν στη διατήρηση των μυών κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μυών μαζί με τρόφιμα που περιέχουν τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης. Επένδυσε στο σωστό είδος συμπληρώματος. Τα BCAAs έχουν τεράστιο αντίκτυπο, στο αδυνάτισμα.

Τρέχεις μόνον

Τι είδους προπόνηση κάνεις; Αν τρέχεις μόνον, θα εκπλαγείς ότι αυτό δεν σε βοηθά και πολύ. Σύμφωνα με μελέτες, η προπόνηση με βάρη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σου ρυθμό 36 ώρες μετά την προπόνησή σου. Από την άλλη πλευρά, όταν τρέχεις μόνον, απλά καις θερμίδες. Τα σπριντ μπορεί να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με την άρση βαρών αλλά δεν έχουν όλοι καλά γόνατα γι 'αυτό το είδος άσκησης. Προσπάθησε να κάνεις διαφορετικές προπονήσεις.