ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για να χάσετε κιλά αυτό το φθινόπωρο

 1) Φάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

Εκμεταλευτείτε αυτούς τους μήνες την πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών και γεμίστε τα γεύματα σας με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τομάτες, αγγούρια, κολοκύθια, καρότα, χόρτα από λαχανικά, σταφύλια, σύκα, βερίκοκα, ροδάκινα, αχλάδια, μήλα, πεπόνι και καρπούζι από φρούτα.

2) Βάλτε επιτέλους ένα υγιεινό πρωινό στη ζωή σας

Αδράξτε τη μέρα ξυπνώντας 5 λεπτά νωρίτερα και προετοιμάζοντας ένα ποιοτικό πρωινό. Το πόσες θερμίδες θα κάψετε κάθε μέρα και το τι γεύματα θα κάνετε είναι άμεση συνάρτηση του πρωινού σας, όπως και το πόση ενέργεια θα έχετε και το πόσο θα πεινάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3) Πιείτε περισσότερο νερό

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου το ανθρώπινο σώμα χρειάζετε περισσότερο νερό. Η αυξημένη κατανάλωση νερού βοηθά στην απώλεια βάρους και στην αυξημένη αίσθηση πληρότητας μεταξύ των γευμάτων.

4) Φάτε περισσότερο και όχι λιγότερο

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι όσο λιγότερες θερμίδες τρώμε τόσο περισσότερο βάρος χάνουμε. Ωστόσο, η απότομη δραστική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων έχει σαν αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του μεταβολισμού. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα που να περιέχουν τρόφιμα με λίγα λιπαρά, υψηλή πρωτεΐνη και υδατάνθρακες με πολλές φυτικές ίνες σε ικανοποιητικές ποσότητες

5) Μην απαιτείται το maximum των αποτελεσμάτων στο minimum χρόνο

Ξεκινήστε να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους που μπορούν να επιτευχθούν ώστε να αποφύγετε την απογοήτευση της αποτυχίας και την υπερβολική καταπίεση ένος πολύ αυστηρού προγράμματος διατροφής. Μην προσπαθείτε να χάνετε πάνω από 1 κιλό την εβδομάδα και μην ρίχνετε ποτέ την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κάτω από 1200 θερμίδες. Ξεκινήστε νωρίτερα την προσπάθεια σας για να μην αγχώνεστε για γρήγορο αποτέλεσμα..

 

 

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Dietstories 2015

www.dietstories.gr