ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 σπουδαία energy drinks που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα energy drinks είναι ιδανικά για πριν και μετά την προπόνηση. Περιέχουν καφεΐνη που λειτουργεί ως τονωτικό επιταχύνοντας τις λειτουργίες σώματος και εγκεφάλου (γι’ αυτό άλλωστε και ο περισσότερος κόσμος ενώ ταυτόχρονα επιδρά και στους καρδιακούς παλμούς, στην πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος. Από την άλλη, η γλυκόζη είναι βασικό συστατικό που λειτουργεί ως άμεση πηγή ενέργειας για το σώμα και το μυαλό ενώ  τα αμινοξέα συμβάλλουν στη δόμηση των κυττάρων και την ανάπτυξη των ιστών. Τέλος, οι προστιθέμενες βιταμίνες που περιέχονται στα energy drinks, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οργανισμού και την επιτέλεση αρκετών βασικών λειτουργιών. Δες ποια είναι τα 4 σπουδαία energy drinks που πρέπει να δοκιμάσεις.

 

1 Με περισσότερους υδατάνθρακες για ενίσχυση της ενέργειας

Maxim Energy Gel Orange Guarana 100gr

Το Energy Gel της Maxim είναι ένα gel με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ιδανικό για την ενίσχυση της ενέργειας ενώ μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα και τη διάσωση των αποθεμάτων του γλυκογόνου στους μύες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες: μαλτοδεξτρίνη και φρουκτόζη σε αναλογία 2:1  και προτείνεται να λαμβάνεται 30-60 λεπτά μετά την έναρξη της άσκησης, ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.

 

2 Με ηλεκτρολύτες για καλύτερη ενυδάτωση

GU – Γεύση Φράουλα-Μπανάνα (Strawberry-Banana) – χωρίς καφεΐνη – συσκευασία 15 δόσεις 480gr

Το Ενεργειακό Gel σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις υψηλές επιδόσεις σε οποιοδήποτε σπορ. Περιλαμβάνει ηλεκτρολύτες για να διασφαλιστεί η σωστή ενυδάτωση, ένα αντιοξειδωτικό μείγμα το οποίο απομακρύνει βλάβες στο μυϊκό ιστό καθώς επίσης και έν  μίγμα αμινοξέων το οποίο καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση. Το κάθε πακέτο περιέχει 100 θερμίδες και πρέπει να καταναλώνεται 15 λεπτά πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σπθ και από εκεί και πέρα μπορείς να λαμβάνεις 1 πακέτο κάθε 30-45 λεπτά προπόνησης συνοδευόμενο με λίγο νερό.

 

4 Με πρωτεΐνες για την αποκατάσταση των μυών

Protein Boost 310ml Vanilla της Maxim

Το Protein Boost της Maxim είναι ένα μοναδικό ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (αμινοξέα) για την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση, μαζί με υδατάνθρακες για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της ενέργειας. Προτείνεται να λαμβάνεται αμέσως μετά την άσκηση για την καλύτερη και ταχύτερη επαναφορά του οργανισμού (αποκατάσταση μυών και επιπέδων ενέργειας) μετά την άσκηση.

 

4 Με μίγμα πολλών συστατικών για υπεραντοχή

Ενεργειακό gel GU ROCTANE – Γεύση Σοκολάτα Καρύδα (Chocolate Coconut) – καφεΐνη 32gr

Το ενεργειακό gel υπεραντοχής ROCTANE προέρχεται από μακροχρόνιους ελέγχους επιστημονικά αποδεδειγμένων συνταγών πάνω σε χιλιάδες elite αθλητές που προπονούνται και αγωνίζονται στα δυσκολότερα αθλήματα αντοχής στον κόσμο. Περιέχει ένα μίγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων που παρέχουν σταθερή ενέργεια άμεσα, ηλεκτρολύτες για αναπλήρωση των υγρών που χάνονται με την εφίδρωση και καφεΐνη για άντληση περισσότερης δύναμης και ελαχιστοποίηση της αίσθησης του πόνου. Επιπλέον έχει αυξημένη ποσότητα χιστιδίνης (histidine), ένα βασικό αμινοξύ, το οποίο λειτουργεί σαν προφυλακτήρας και θωρακίζει τους μυς από το γαλακτικό οξύ που παράγεται στις υψηλές εντάσεις και απορροφά μεγάλο μέρος της ενέργειας των μυών.Κατόπιν τα κιτρικά άλατα (κάλιο, νάτριο και κιτρικό οξύ) βοηθούν στη γρήγορη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενεργειακά μόρια, τα οποία, όπως και η χιστιδίνη, βοηθούν να μετριαστεί η παραγωγή γαλακτικού οξέως. Τέλος, η ποσότητα αμινοξέων διακλαδιζόμενης αλυσίδας (BCAAs) λευκίνη, βαλίνη και ισολευκίνη, βοηθούν σαν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας και καυσίμου, συνεισφέρουν στην αποκατάσταση και βελτιώνουν την πνευματική συγκέντρωση και μειώνουν την κούραση.

Φίλια Μητρομάρα