ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 υγιεινές σαλάτες για το γραφείο

Αυτές οι 3 έξυπνες σαλάτες για το γραφείο είναι εύκολες, ετοιμάζονται γρήγορα και σε χορταίνουν χωρίς να σε παχαίνουν! Άσε που δε θα νιώθεις «βαρύς» μετά από αυτό το γεύμα.

1 Για ενέργεια

Σαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης, πέστο, μοτσαρέλα και ντοματίνια

Θα χρειαστείς

1 φλτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως (άβραστα)

7 – 8 ντοματίνια

50 γραμμ. Μοτσαρέλα

1 κουταλιά πέστο βασιλικού (έτοιμο)

Εκτέλεση

Βράζεις τα ζυμαρικά aldente, τα σουρώνεις και όταν κρυώσουν κόβεις σε κομμάτια τη μοτσαρέλα, στα δύο τα ντοματίνια, και ανακατεύεις με το πέστο.

Διατροφική αξία: Είναι δροσερή, γευστική και τα ζυμαρικά σου παρέχουν γλυκόζη, η οποία δίνει τροφή στο νευρικό σύστημα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους μυς. Είναι εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι απαλευθερώνουν αργά την ενέργεια και τη διατηρούν, σε αντίθεση με τα απλά σάκχαρα. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στη διαχείριση του βάρους και στη μείωση του σακχάρου και των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

 

2 Για να αποφύγεις τις ιώσεις

Ρόκα με ακτινίδιο, τυρί cottage και balsamic

Θα χρειαστείς

1 ματσάκι ρόκα, πλυμμένο και χοντροκομμένο

2 ακτινίδια

4 κουταλιές τυρί cottage

1 χούφτα ξηρούς καρπούς (καρύδια, φυστίκι αιγίνης)

1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. balsamic

Εκτέλεση

Τοποθετείς τη ρόκα σε ένα μπολ, κοβεις τα ακτινίδια σε κομματάκια, ρίχνεις τους ξηρούς καρπούς και το cottage. Στο γραφείο ρίχνεις λίγο πριν το φας το ελαιόλαδο και το balsamic.

Διατροφική αξία: Μία κούπα  ρόκα, αντιστοιχεί σε 5 μόνο θερμίδες, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, η ρόκα περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος B και φυλλικό οξύ. Επίσης η βιταμίνη C που περιέχει και η ρόκα και το ακτινίδιο, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

3 Για αποτοξίνωση

Σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι

Θα χρειαστείς:

300 γραμμ. Παντζάρια, βρασμένα

Μισό κεσεδάκι γιαούρτι 2%

Λίγα καρύδια

1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβεις τα παντζάρια σε ροδέλες. Ανακατεύεις το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και το περιχύνεις στη σαλάτα. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις λίγο σκόρδο, αλλά δεν το συνιστούμε – στο γραφείο δεν θα κυνηγήσεις βρυκόλακες και δεν θα έχεις καμία τύχη στο meeting.

Διατροφική αξία: Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βηταλαΐνες γι αυτό και έχουν αυτό το υπέροχο χρώµα. Οι ουσίες αυτές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγµονώδη δράση, ενώ ενεργοποιούν και τους µηχανισµούς αποτοξίνωσης του οργανισµού. Μάθε κι αυτό: ο χυµός του παντζαριού µπορεί να ενισχύσει τις αντοχές σου έτσι ώστε να γυµνάζεσαι περισσότερο σύμφωνα με έρευνες.