Calendar

Το Oceanman Greece επιστρέφει με προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών

Το Oceanman, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας (Open Water), επιστρέφει το 2021 με μεγαλύτερη ορμή και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, σηματοδοτώντας την ανατολή μιας νέας εποχής. 

Στις 26 και 27 Ιουνίου στο πανέμορφο Οίτυλο, το «Oceanman Greece» προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να υποδεχτεί αθλητές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να δώσουν δυναμικό παρών στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας το διεθνή της χαρακτήρα.

Προτεραιότητα στην Ασφάλεια

Η διοργάνωση σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας.

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ο σχεδιασμός που γίνεται θα διασφαλίζει την υγεία των αθλητών με υποχρεωτική διενέργεια rapid test για την συμμετοχή, εκκινήσεις κατά κύματα και αύξηση ή μείωση συμμετεχόντων ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση.

«Ένεση» στον τουρισμό 

Η δημοφιλία του Oceanman Greece, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και αυτό είναι γνωστό. Με βάση τις εγγραφές αθλητών που ισχύουν από το 2020 που έχουν γίνει από 14 διαφορετικές χώρες, αναμένονται πάνω από 1000 κολυμβητές και 3500 επισκέπτες. Η μαζικότητα του event θα αποτελέσει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ένεση για τον τουρισμό και τόνωση για την τοπική αγώνα και τους επαγγελματίες.

Δημήτρης Μάρκος: Έχουμε ανάγκη να επιστρέψουμε 

Ο Δημήτρης Μάρκος είναι ένας από τους ambassador της φετινής διοργάνωσης και θα δώσει το παρών στο Λιμένι. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους open water κολυμβητές της χώρας μας. Πρόσφατα συμμετείχε στον μαραθώνιο κολύμβησης της FINA που έγινε στη Ντόχα, κερδίζοντας εμπειρίες σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με μεγάλο συναγωνισμό και κορυφαίους αθλητές.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ μέρος μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Το Oceanman είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό event. Για όσους ασχολούμαστε με το open water τέτοιοι αγώνες αποτελούν πρόκληση σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα συναντάς έναν πολιτισμικό πλουραλισμό. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Θα σας δω στην εκκίνηση», τόνισε ο νεαρός Έλληνας αθλητής και μεγάλη ελπίδα των αγώνων ανοικτής Θάλασσας. 

Οι αποστάσεις 

Το Oceanman Greece, περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2-5-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3Χ500m καθώς και έναν ξεχωριστό αγώνα 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Λιμένι.

Αθλητές κι αθλήτριες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, θα έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της κολύμβησης στα γαλαζοπράσινα νερά του όρμου του Οιτύλου αλλά και για να διεκδικήσουν την για τον μεγάλο τελικό για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Το Oceanman Greece, διοργανώνεται για τρίτη φορά από τη WORK IN SPORTS εταιρεία με εμπειρία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην χώρας μας, με τη βοήθεια του Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης, την υποστήριξη του Mani Water Sports και την καθοδήγηση από το διεθνή θεσμό του Oceanman.

Στόχος όλων των συμβαλλόμενων, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν «κομμάτι» της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης της χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθειά της σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Ακολουθήστε στα social media

facebook: https://www.facebook.com/OceanmanGreece/

Instagram: https://www.instagram.com/oceanman_greece/

Ραντεβού στο Λιμένι στις 26 και 27 Ιουνίου 2020.