Calendar

Στις 7 Απριλίου τρέχουμε στο Κallithea Run 2019

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο γνωστός και μοναδικός αγώνας Κallithea Run, με 3 διαφορετικές διαδρομές (10 χλμ., 5 χλμ., 2.5 χλμ.). Λάβετε κι εσείς συμμετοχή, είτε για την εμπειρία, είτε για τη νίκη, είτε για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας…υπάρχει ένας λόγος για κάθε άνθρωπο, και όλοι μαζί βρίσκονται στο Κallithea Run!



Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς αποτελεί Αθλητικό Τουριστικό Προορισμό, με αρκετές ξένες συμμετοχές δρομέων από όλον τον κόσμο, του ΕΟΤ, και της Περιφέρειας Αττικής. Συνδιοργανώνεται από το Φιλαθλητικό Σύλλογο και το Δήμο Καλλιθέας από το 2011 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Από το 2018 έγινε Διεθνής αφού “αδελφοποιήθηκε” με την επιτυχημένη ευρωπαϊκή διοργάνωση 10.000μ Grand Prix της ΠΡΑΓΑΣ.



Το Prague Grand Prix 2019 αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις σε δημόσιο δρόμο, της Ευρώπης και διεξάγεται το Σεπτέμβρη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την Πράγα.  

Ο αγώνας κατέχει το Golden Label της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού IAAF. Δρομείς που μετέχουν στο διεθνές αυτό αθλητικό event έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και στο Kallithea Run στη διαδρομή των 10χλμ κι αντίστοιχα δρομείς που θα μετέχουν στον αγώνα της Καλλιθέας, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στον αγώνα της Πράγας για το Σεπτέμβρη του 2019.

Το Kallithea Run, σαν φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διαθέσει μέρος τον εσόδων του από τον αγώνα της 7ης Απριλίου 2019 στην “Κιβωτό του Κόσμου”.

Οι διαδρομές των 5 Km και 10 Km είναι πιστοποιημένες από την AIMS International και την IAAF.

Για την καλύτερη προτοιμασία σας: εάν είστε αρχάριοι δρομείς ή προχωρημένοι και θέλετε να βελτιώσετε την προσωπική σας επίδοση απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Οι λεπτομέρειες του κάθε αγώνα έχουν ως εξής: 



Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 08:30

Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό μπροστά από την Πλατεία Δαβάκη.

Περιγραφή της Διαδρομής:

Η διαδρομή των 10 χλμ.: Ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου (Θησέως με κατεύθυνση προς Αθήνα), αριστερή αναστροφή στη διασταύρωση με οδό Αγίων Πάντων και κίνηση επί της Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Πειραιά, αριστερή αναστροφή στη διασταύρωση με οδό Ισμήνης και κίνηση επί της Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Αθήνα έως την πλατεία Δαβάκη. Η διαδρομή επαναλαμβάνεται και 2η φορά.

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου των 10 χλμ. και 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό μπροστά από την Πλατεία Δαβάκη.

Περιγραφή της Διαδρομής:
Η διαδρομή των 5 χλμ.: Ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου (Θησέως με κατεύθυνση προς Αθήνα), αριστερή αναστροφή στη διασταύρωση με οδό Αγίων Πάντων και κίνηση επί της Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Πειραιά, αριστερή αναστροφή στη διασταύρωση με οδό Ισμήνης και κίνηση επί της Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Αθήνα έως την πλατεία Δαβάκη.

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου των 10 χλμ. και 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ.

Κοινωνικός Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ. και Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ο Αγώνας Kallithea Run 2019, θα φιλοξενήσει στον Δρόμο των 2.500μ τον αγώνα του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ο αγώνας του «Όλοι μαζί μπορούμε» -2ος Αττικός Δρόμος, θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στην Καλλιθέα σε συνεργασία με τους διοργανωτές του “Kallithea Run”, αφορά τα 2,5 km με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ.

Οι εγγραφές για τα 2,5 km θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα το Σάββατο 6 Απριλίου και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Ώρα Εκκίνησης: 11:00

Η συμμετοχή επιτρέπεται σε όλους.

Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό μπροστά από την Πλατεία Δαβάκη.

Περιγραφή της Διαδρομής:
Η διαδρομή των 2,5 χλμ.: Ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) με δεξιά όδευση, μέχρι την οδό Αγίων Πάντων. Κάνει αναστροφή επί της Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) και συνεχίζει μέχρι την Αγία Ελεούσα όπου και πάλι κάνει αναστροφή και τερματίζει μπροστά στην πλατεία Δαβάκη.

Τα έπαθλα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των διοργανώσεων.

Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε αγώνα.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Δεν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ.

Ακόμη θα δοθούν ειδικά βραβεία για τους πρώτους Νικητές καθώς και για την πολυπληθέστερη συμμετοχή ομάδας, Σχολείου, Σωματείου, φορέων κ.τ.λ.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης kallithearun.gr , όπως και στο event της διοργάνωσης στο Facebook.