Calendar

Ετοιμάσου για το Syros City Trail 2017

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες πόλης στα σκαλιά της Σύρου, 3 χλμ, και 10 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 700μ, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Οι αγώνες ανδρών/γυναικών θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Syros City Trail 2017

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 3 χλμ / 10 χλμ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 17:45

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης Σύρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, σε σκαλάκια, μονοπάτια και καλντερίμια.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 2 ώρες

Παράλληλα με τους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας 700μ.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 17:30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης Σύρου

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ : 15 λεπτά

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

Η διαδρομή των 10χλμ έχει συνολική υψομετρική τα 320μ και η σύσταση της αποτελείται από 95% πλακόστρωτα σοκάκια και σκαλάκια, και 5% άσφαλτο.

Το συνολικό μήκος της μικρής διαδρομής είναι 3χλμ με συνολική υψομετρική τα 85μ και η σύσταση της αποτελείται από 98% πλακόστρωτα σοκάκια και σκαλάκια, και 2% άσφαλτο.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.syroscitytrail.gr

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Οι αγώνες ανδρών/γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.

Β) Η συμμετοχή παιδιών στους αγώνες δρόμου για παιδιά είναι δυνατή αφού προσκομίσουν στην γραμματεία των αγώνων, κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους η οποία θα επιτρέπει την συμμετοχή.

Υπόδειγμα βεβαίωσης συγκατάθεσης και υπεύθυνης δήλωσης θα είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syroscitytrail.gr, επίσης θα διατίθεται, την προηγούμενη και την ημέρα των αγώνων από την γραμματεία.

Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα.

– Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα ανδρών/γυναικών, θα απονεμηθεί κύπελλο. Δεν θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες.

– Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα δοθεί αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο του αγώνα.

– Ειδική τιμητική διάκριση θα λάβει ο πρώτος συριανός αθλητής και η πρώτη συριανή αθλήτρια, στον αγώνα 10 χλμ ανδρών/γυναικών.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.syroscitytrail.gr, μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση, στην γραμματεία των αγώνων, που θα βρίσκεται στην πλατεία της Ερμούπολης.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 3 και 10 χλμ είναι 10 ευρώ, εξαιρούνται της καταβολής οι μαθητές. Στον παιδικό αγώνα η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

•με κατάθεση στο λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με ΙΒΑΝ:

GR56 0171 6730 0066 7313 8086 476 / όνομα δικαιούχου : Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Σύρου

•στο ζαχαροπλαστείο «Κανάκαρης», Νικ. Μανδηλαρά 27, Ερμούπολη, τηλ. 2281088950

•στο φαρμακείο «Μακριδάκη Θ.», Σταματίου Πρωΐου 3, Ερμούπολη, τηλ. 2281082530

•κατόπιν συνεννόησης με τον κο Ισίδωρο Παλαμάρη, τηλ. 6936691747

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 

Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο νοσοκομείο Σύρου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχουν τουλάχιστον τρία εξειδικευμένα άτομα στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα υγείας που θα οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/ τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στον αγώνα των 3χλμ θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας.

Στον αγώνα των 10χλμ θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας.

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και χυμοί για τους συμμετέχοντες όλων των αγωνισμάτων.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων ανδρών/γυναικών καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει η εταιρεία χρονομέτρησης ChronoSystems.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στον τερματισμό και σε σημεία στην διαδρομή του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

Στους παιδικούς αγώνες δρόμου δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

 

Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.syroscitytrail.gr, αμέσως μετά από την λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός 2 ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 3 εργασίμων ημερών.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την παραμονή του αγώνα, 14:00 – 18:30 στην πλατεία της Ερμούπολης καθώς και την ημέρα των αγώνων από τις 11:00 μέχρι μία ώρα πριν από τις εκκινήσεις. Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων τους.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων (λίγο πιο πάνω από το θέατρο Απόλλων) στις 19:00, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ 

30% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια,καθώς και προσφορές σε ξενοδοχεία (πληροφοριές θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syroscitytrail.gr )

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες δίνονται απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα:

6939242433, κος Μανώλης Αργυρός και

6937321657, κα Λουΐζα Βαρθαλίτου.

Μέσῳ e-mail: info@syrosrunners.gr.

 

Επίσης στην ιστοσελίδα www.syroscitytrail.gr

 

Σημείωση: 

1. Η Αγωνόδικος Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το αγωνιστικό και ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, με δική τους ευθύνη, οφείλουν να ενημερωθούν για τις όποιες πιθανές αλλαγές του προγράμματος.

2. Για ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, την απόλυτη αρμοδιότητα για διευκρινίσεις και αποφάσεις, έχει η Οργανωτική και Αγωνόδικος Επιτροπή.